10:25:13 26.04.2024
Stiri

Comitetul European al Regiunilor va discuta despre situația autorităților locale din R. Moldova în luna aprilie

Social 05.02.2019 14:00 Vizualizări1794 Autor: Ziarul National
Comitetul European al Regiunilor va discuta despre situația autorităților locale din R. Moldova în luna aprilie


Comitetul European al Regiunilor (CoR), structură a Uniunii Europene, va discuta despre situația autorităților publice locale din R. Moldova în luna aprilie 2019.

Propunerea de a include acest subiect pe ordinea de zi a viitoarei reuniuni a fost făcută de Alin-Adrian Nica, primarul comunei Dudeștii Noi, membru desemnat de Asociația Comunelor din România la ședința Comisiei pentru cetățenie, guvernanță, afaceri externe și instituționale a Comitetului European al Regiunilor, care a avut loc la finele lunii ianuarie curent.

Potrivit lui Alin-Adrian Nica, subiectul este important în contextul în care la 24 februarie în Republica Moldova vor avea loc alegeri generale, dar și datorită faptului că mai mult de 70% dintre cetățenii Republicii Moldova sunt proeuropeni.

Astfel, Tatiana Badan, președintele Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), va participa la următoarea întrunire a reprezentanților Comitetului European al Regiunilor ce va avea loc în luna aprilie și va face o prezentare a stării lucrurilor în domeniul autonomiei locale din Republica Moldova.

Comitetul European al Regiunilor (CoR) este un organism consultativ al UE, format din reprezentanți ai celor 28 de state membre, aleși la nivel local și regional. Prin intermediul CoR, aceștia își pot exprima în mod direct opiniile cu privire la legislația UE care are impact asupra regiunilor și orașelor. CoR le oferă regiunilor și orașelor posibilitatea de a se implica oficial în procesul legislativ al UE, asigurându-se că punctele de vedere și nevoile autorităților locale și regionale sunt respectate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md