09:15:22 26.04.2024
Stiri

Inspecția Financiară a stabilit de ce unii BUGETARI nu și-au primit la timp salariile majorate după implementarea Legii salarizării

Economie 04.02.2019 15:19 Vizualizări2358 Autor: Ziarul National


Inspecția Financiară a stabilit de ce unii BUGETARI nu și-au primit la timp salariile majorate după implementarea Legii salarizării

Inspecția Financiară reclamă erori la calcularea și achitarea salariilor, motiv pentru care mai mulți bugetari nu și-au primit leafa majorată în conformitate cu noua Lege a salarizării.

Potrivit ministrului Finanțelor, Ion Chicu, Inspecția Financiară a verificat corectitudinea calculării salariilor pentru luna decembrie 2018 în municipiul Chișinău.

„Calcularea și achitarea salariilor pentru luna decembrie 2018 a fost efectuată la toate instituțiile bugetare din municipiu – 282 de instituții. La 138 dintre acestea salariile au fost achitate fără atribuirea sporurilor de performanță și a sporurilor cu caracter specific. Motivul invocat de funcționarii responsabili – reținerea aprobării regulamentelor interne respective, concedii de boală etc. Angajații din aceste instituții au primit asigurări că vor primi, în scurt timp, atât sporurile pentru luna decembrie, cât și salarii calculate corect pentru luna ianuarie”, informează ministrul Finanțelor.

Acesta a mai adăugat că în 188 de instituții s-a constatat că plățile pentru luna decembrie nu au fost recalculate. „Motive invocate de funcționarii responsabili – diferite, dar de neînțeles pentru mine. Avem aceleași asigurări că angajații vor primi diferența”.

„Pentru o bună parte din angajații instituțiilor bugetare din municipiul Chișinău funcționarii responsabili de calcularea și achitarea salariilor au admis erori regretabile. De fapt, în urma acestor erori, mulți oameni au primit salarii mai mici decât prevede legislația. Sper că aceste erori să fie reparate cât mai rapid, iar angajații bugetari din municipiu să-și primească sporurile/diferențele în zilele următoare. În instituțiile unde s-a manifestat atitudine și profesionalism, salariile au fost achitate corect. Deci, se poate. Ministerul Finanțelor continuă să acorde suportul metodologic tuturor instituțiilor pentru calcularea corectă a salariilor, iar Inspecția Financiară verifică de astăzi în toate raioanele țării corectitudinea achitării salariilor pe nou”, a conchis Ion Chicu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md