15:09:44 26.04.2024
Stiri

Congresman SUA: Guvernarea de la Chişinău are nevoie de ajutor pentru a scăpa de influenţa Rusiei

Politică 02.02.2019 14:49 Vizualizări1671 Autor: Ziarul National


Congresman SUA: Guvernarea de la Chişinău are nevoie de ajutor pentru a scăpa de influenţa Rusiei

Congresmanul american Markwayne Mullin consideră că Occidentul trebuie să sprijine R. Moldova în combaterea agresiunii rusești. Opinia a fost exprimată într-un articol semnat pentru publicația „The Hill”.

Mullin a remarcat că R. Moldova a început să îmbrățișeze idealurile occidentale, dar guvernarea de la Chişinău are nevoie de ajutor pentru a scăpa de influenţa Rusiei.

În acest context, congresmanul american afirmă că Moscova oferă sprijin economic și militar regimului separatist de la Tiraspol pentru a destabiliza regiunea și a împiedica Chișinăul să adere la valorile din vest. În opinia sa, cel mai recent exemplu este înregistrarea unei aşa-zise „reprezentanţe oficiale” a Transnistriei la Moscova, fapt ce demonstrează că Rusia nu respectă integritatea teritorială a R. Moldova.

Totodată, sursa citată subliniază că implicarea Kremlinului în procesul democratic de la Chişinău a crescut odată cu apropierea alegerilor parlamentare din 24 februarie. Potrivit lui, agenții ruși răspândesc în mod deschis dezinformarea și propaganda prin intermediul organizațiilor nonguvernamentale finanțate de Moscova. Mullin punctează că aceștia controlează majoritatea conținutului mediatic, manipulează nemilos reţelele de socializare și susțin așa-numita opoziție proeuropeană.

De asemenea, în materialul din „The Hill” congresmanul salută reformele implementate de guvernarea de la Chişinău, inclusiv în sectorul bancar, care a fost distrus prin canalele financiare controlate de Rusia.

De menționat că, recent, congresmanul Mullin a avut o întrevedere și cu ambasadorul R. Moldova în SUA, Cristina Balan. În cadrul discuției, cei doi oficiali au discutat evoluțiile dialogului strategic bilateral între R. Moldova și SUA, o atenție specială fiind acordată cooperării în domeniul economic, securității si apărării. Congresmanul Mullin și-a exprimat interesul în perspectivele alegerilor parlamentare din februarie 2018 și impactul acestora la nivel național și regional. Oficialul american și-a exprimat susținerea univocă a independenței R. Moldova și importanța asigurării dezvoltării țării pe modelul occidental, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei R. Moldova în SUA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md