18:50:39 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Nae Simion Pleșca promite că va face ORDINE în domeniul gestionării FONDULUI LOCATIV

Partide/Comunicate 01.02.2019 14:45 Vizualizări897 Autor: Ziarul National
VIDEO // Nae Simion Pleșca promite că va face ORDINE în domeniul gestionării FONDULUI LOCATIV facebook


Deputatul Nae Simion Pleșca, candidat în circumscripția nr.30 (Ciocana) pentru un nou mandat în Legislativ, afirmă că a inițiat consultări pentru un pachet de modificări legislative cu privire la administrarea fondului locativ. Declarația a fost făcută aseară, în cadrul dezbaterilor de la TVR Moldova. Pleșca a spus că un prim pas în vederea îmbunătățirii lucrurilor în ceea ce ține de gestionarea fondului locativ este Legea condominiului, votată în luna noiembrie 2018.

„Legea condomeniului rezolvă o serie de probleme, inclusiv cea privind neadmiterea contrucțiilor pe interiorul cartierilor, pentru că această lege promovează ideea: un fond o curte. Și când se va implementa legea, proprietarii de locuințe vor deveni și proprietari ai terenului adiacent și aici se pune punct la problemă”, declară Nae Simion Pleșca, citat de Deschide.md.

El spune că a avut două adunări generale cu șefii APLP-lor, ultima având loc la începutul anului 2019. În contextul acelor întâlniri, deputatul i-a îndemnat pe aceștia să-l ajute la elaborarea celor cinci regulamente necesare care vor permite aplicarea Legii condominiului. Cât despre noua lege cu privire la administrarea fondului locativ, Pleșca scrie pe Facebook că își propune să importe în ea cele mai bune prevederi din legile occidentale care fac regulă în acest domeniu. Mai mult decât atât, Nae Simion Pleșca a spus că-și dorește și implicarea unuia dintre contracandidații săi în procesul de elaborare a acestui proiect - Mihai Cârlig, președintele Asociației de patronat al asociațiilor de coproprietari în condominiu.

Cu alte ocazii, Nae Simion Pleșca a declarat că domeniul gestionării fondului locativ este unul în care el personal constată un haos total.

„O prioritate pentru mine este să facem ordine în tot ceea ce înseamnă administrarea blocurilor locative – domeniu în care astăzi e o adevărată debandadă. Un prim pas în acest sens a fost făcut odată cu adoptarea Legii condominiului, dar nu este de ajuns. În premieră vă anunț că am în gând inițirea unei legi a administrării blocurilor locative care să prevadă reguli clare de joc în acest sens, iar locatarii să fie actori activi în luarea deciziilor și să-și regăsească drepturile sub auspiciul ei”, declara Nae Simion Pleșca într-un interviu recent acordat pentru ziarulnational.md.

Nae Simion Pleșca a deținut funcția de deputat al R.Moldova timp de două mandate consecutiv. În prezent, acesta candidează în circumscripția nr. 30 (Ciocana) din partea Partidului Democrat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md