09:27:39 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Un fondator al Platformei „Demnitate și Adevăr”, reproșuri la adresa contracandidatului din Blocul „ACUM”: „Am fost blamat de Năstase și Slusari”

Partide/Comunicate 31.01.2019 09:30 Vizualizări2403 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un fondator al Platformei „Demnitate și Adevăr”, reproșuri la adresa contracandidatului din Blocul „ACUM”: „Am fost blamat de Năstase și Slusari” captură


Unul dintre fondatorii Platformei civice „Demnitate și Adevăr”, Valentin Dolganiuc, consideră că Blocul „ACUM” nu a avut niciodată viziuni unioniste, iar unii exponenți de acolo ar fi pus mereu piedici în promovarea identității naționale. Declarații în acest sens au fost făcute ieri, în cadrul dezbaterilor publice de la Pro TV.

Dolganiuc, candidat independent la funcția de deputat în circumscripția nr. 30, Ciocana, i-a reproșat contracandidatului său de la „ACUM”, Dan Perciun, că unioniștii au fost pur și simplu alungați de unii conducători ai blocului în timpul protestelor din centrul capitalei.

„În timpul protestelor Platformei „DA”, pe scena din Piața Mării Adunări Naționale un cor de copii a cântat imnul „Deșteaptă-te române”. Pentru aceasta eu am fost blamat de către Andrei Năstase și de către Slusari, și de către Josan, și de către toți care erau acolo. Acest lucru m-a durut cel mai mult. Eu am considerat că atâta timp cât mă aflu acolo pe scenă, atunci acolo există identitate națională românească”, a spus Dolganiuc la dezbaterile electorale.

Totodată, acesta a menționat că în ultimii ani a încercat să-i adune la aceeași masă pe politicienii cu viziuni proeuropene și prounioniste, însă cei care strigau „unitate” și „unificare” s-au împotrivit cel mai tare la aceste unificări.

De partea cealaltă, Dan Peciun a spus că Dolganiuc nu are dreptate, deoarece în Blocul „ACUM” se regăsesc reprezentanți ai tuturor partidelor, inclusiv care sunt unioniști. „Noi ne-am propus din start o consolidare largă a tuturor păturilor și segmentelor acestor societăți. Ați văzut că am avut un proces deschis și meritocratic pentru toate partidele care au vrut să se alăture blocului „ACUM”. Pe listele blocului se regăsesc reprezentanți atât ai PL-ului, ai PLDM-ului, cât și reprezentanți din societatea civilă, dintre care mulți sunt declarați unioniști. Îi avem alături de noi pe Octavian Țâcu, Igor Munteanu, Maria Ciobanu, avem persoane care și-au asumat public discursul unionist. Să acuzi blocul „ACUM” că nu ar lupta pentru identitate națională, că nu ar avea reprezentanți în rândurile sale care promovează deschis unionismul, ar fi eronat”, a spus Dan Perciun.

Dolganiuc nu a fost de acord cu Perciun și a argumentat prin faptul că „nu a găsit nicăieri la blocul „ACUM” promovarea identității românești și reunificarea teritoriului național român și că ei nu au asta în programul electoral”.

Valentin Dolganiuc este unul dintre fondatorii Platformei „DA”, care ulterior s-a transformat în partid politic. Acesta a fost un apropiat al lui Năstase și vorbea de pe scenă la fiecare miting organizat de Platforma „DA”. Ulterior, Dolganiuc s-a distanțat de Năstase.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md