15:00:20 26.04.2024
Stiri

VIDEO // După ce a prezentat acte cu privire la „afacerea Țopa-Năstase” de șapte milioane de euro, Dorin Chirtoacă arată cine ar fi beneficiarul averii „de sute de milioane de euro” a lui Plahontiuc: Cere proces la nivel european

Partide/Comunicate 31.01.2019 14:37 Vizualizări3806 Autor: Ziarul National
VIDEO // După ce a prezentat acte cu privire la „afacerea Țopa-Năstase” de șapte milioane de euro, Dorin Chirtoacă arată cine ar fi beneficiarul averii „de sute de milioane de euro” a lui Plahontiuc: Cere proces la nivel european


După ce a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe acte prin care demonstrează că în spatele companiei germane care a privatizat „Air Moldova” în anii 2000 stă familia Țopa, nașii lui Andrei Năstase, în buzunarul cărora au ajuns șapte milioane de euro din bugetul de stat al R. Moldova, liderul liberal Dorin Chirtoacă își îndreaptă tunurile către liderul democrat, Vlad Plahotniuc.

Acesta a făcut publice și documente potrivit cărora Plahotniuc și-ar fi trecut averea „de milioane de euro” pe care o deține în R. Moldova, inclusiv terenuri, imobile, televiziunile și afacerile, pe numele unui cetățean de 35 de ani din Cipru, Christos Konstantinou.



Dorin Chirtoacă a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că va expedia demersuri către autoritățile din Cipru ca să investigheze de unde acest tânăr cetățean a luat bani pentru a deține o asemenea avere în R. Moldova.

De asemenea, liberalul afirmă că va solicita instituțiilor responsabile din UE să demareze un proces la nivel european vizavi de averile liderului democrat.

„O să fie un test pentru justiția europeană”, a adăugat Chirtoacă, spunând că R. Moldova „a devenit un paravan după care diverse clanuri juefuiesc această republică de 30 de ani”.

Unica soluție pentru acest teritoriu, spune liderul liberal, este Unirea R. Moldova cu România.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md