09:33:45 26.04.2024
Stiri

Servicii secrete SUA: Kremlinul vrea eliminarea lui Poroșenko cu orice preț și încearcă să influențeze alegerile din țara vecină

Știri 30.01.2019 14:37 Vizualizări1079 Autor: Ziarul National
Servicii secrete SUA: Kremlinul vrea eliminarea lui Poroșenko cu orice preț și încearcă să influențeze alegerile din țara vecină


Rusia încearcă să influențeze alegerile din Ucraina pentru a obține o conducere favorabilă Moscovei, se arată în raportul comunității de informații americane, dedicat amenințărilor mondiale, scrie Vocea Americii.

Varianta publică a raportului a fost prezentată de către Dan Coats, Director of National Intelligence, în cadrul audierilor în Comitetului de Informații al Senatului SUA din 29 ianuarie, scrie Pagina de Rusia.

În secțiunea „Rusia și vecinii săi”, serviciile de informații ale SUA notează că Moscova ia măsuri active pentru a influența alegerile prezidențiale din Ucraina din martie 2019 și alegerile parlamentare care vor avea loc în toamnă. „În speranța înlăturării lui Poroșenko și aducerii la putere a unui parlament mai puțin „antirus”, Rusia încearcă să profite de problemele interne ale Ucrainei precum economia fragilă, corupția larg răspândită, vulnerabilități în spațiul cibernetic și nemulțumirea publică”.

În cursa electorală ucraineană nu există un favorit clar, se spune în raport: „un număr mare de candidați prezidențiali, un înalt nivel de neîncredere față de elitele politice și lipsa unui lider detașat pot oferi opoziției președintelui ucrainean, Petro Poroșenko, precum și candidaților mai puțin cunoscuți și novici în politică, posibilitatea de a se adresa direct alegătorilor ucraineni, dintre care majoritatea nu s-au decis încă”.

Între timp, despre faptul că Federația Rusă va „lucra” pentru a împiedica realegerea lui Poroșenko, a declarat într-un interviu recent pentru „Ukrinform” și șeful Serviciului de Informații Externe al Ucrainei, Egor Bojok.

„Sarcina serviciilor speciale ale Federației Ruse este să se aleagă oricine, numai nu Poroșenko”, a subliniat șeful serviciului. El a menționat că Kremlinul a dat ca sarcină pentru serviciile sale speciale ca, în 2019, să „rezolve problema ucraineană” cu orice preț, adică întoarcerea țării în sfera politică rusă și împiedicarea integrării în NATO și UE.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md