16:29:04 08.05.2024
Stiri

Senator rus acuzat de mai multe CRIME și arestat direct în Parlament

Știri 30.01.2019 16:37 Vizualizări2293 Autor: Ziarul National
Senator rus acuzat de mai multe CRIME și arestat direct în Parlament


Senatorul rus Rauf Arașukov a mers astăzi-dimineață în sala de ședințe a Consiliului Federației, iar ședința a fost declarată închisă, după ce angajați ai structurilor de forțe ruse au blocat intrarea în sală.

Procurorul general al Rusiei, Iuri Ceaika, a vorbit în fața senatorilor, în sala fiind prezenți, de asemenea, șeful Comitetului de Investigații al Rusiei (SKR), Alexander Bastrîkin, și adjunctul său, scrie Interfax.

În timpul discursului lui Ceaika, senatorul Arașukov a încercat să părăsească sala, însă președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, i-a poruncit să rămână, informează TASS.

Parlamentarii au votat pentru ridicarea imunitatii lui Arașukov. Imediat dupa asta, Partidul „Rusia Unită” i-a suspendat calitatea de membru până la clarificarea circumstanțelor.

SKR îl acuza pe Arașukov de implicare în asasinarea lui Aslan Jukov, activist al mișcării de tineret „Adîge-Hase”, și a lui Fral Șebzuhov, consilier al fostului presedinte al Republicii Karaceaevo-Cerkesk.

Crimele au fost comise în 2010, când Arașukov avea 24 de ani. Publicația Baza susține, fără a dezvălui sursa informațiilor, că Arașukov mai este suspectat de uciderea a încă două persoane. Potrivit ziarului, actiunea din Senatul Rusiei a fost realizată pentru a preveni fuga suspectului în Emiratele Arabe Unite.

Pe lângă asasinate, Arașukov este suspectat de alte câteva infacțiuni grave. Printre acestea se numără organizarea unei grupări criminale, vătămări corporale grave și fals cu uz de fals, transmite Pagina de Rusia.

Rauf Arashukov, în vârstă de 32 de ani, și-a început cariera politică la vârsta de 18 ani. În 2004, a devenit consilier al Consiliului municipal Stavropol. La 21 ani, a fost numit ministru al Muncii și Dezvoltării Sociale în Republica Karaceaevo-Cerkesk. În diferite momente, a lucrat în guvernul și parlamentul republicii, precum și în structurile Gazprom. A devenit membru al Consiliului Federației la 18 septembrie 2016.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md