22:23:30 10.05.2024
Stiri

FOTO // La Orhei va fi deschisă, în PREMIERĂ pentru R. Moldova, o grădiniță cu cameră SALINĂ și două bazine

Social 28.01.2019 14:21 Vizualizări1786 Autor: Ziarul National
FOTO // La Orhei va fi deschisă, în PREMIERĂ pentru R. Moldova, o grădiniță cu cameră SALINĂ și două bazine orhei.md


Autoritățile din Orhei au demarat astăzi un nou proiect inedit pentru R. Moldova. Este vorba despre reconstrucția grădiniței pentru copii numărul 6 din sectorul Bucuria, care va fi frecventată de copii cu probleme de sănătate și va fi amenajată în conformitate cu toate standardele de calitate necesare, având în vede specificul instituției, informează Primăria Orhei.

Potrivit autorităților locale, noul edificiu este unic atât pentru Orhei, cât și pentru R. Moldova. „Și asta pentru că noua grădinița este de tip sanatorial,cu cerințe educaționale speciale, va fi frecventată de copii cu probleme de sănătate, în special respiratorii. Astfel, instituția va dispune de camere saline, bazine, sală de sport, dar și specialiști calificați”.

Municipalitatea din Orhei precizează că reconstrucția grădiniței nr. 6 și dotarea acesteia este posibilă datorită bunei gestionări și a majorării veniturilor la mugetul municipal. , a menționat primarul interimar de Orhei, Marina Cravcenco.

„Realizarea unui astfel de proiect vine din partea primarului de Orhei, Ilan Șor și este realizat grație creșterii veniturilor în bugetul municipal. Grădinița va fi frecventată de copiii cu probleme de sănătate și va dispune de multe comodități care vor permite recuperarea copiilor într-un timp mai scurt”, a menționat primarul interimar de Orhei, Marina Cravcenco.

Noua grădiniță va dispune de șase grupe și va fi frecventată de peste 120 de copii. Autoritățile intenționează să finalizeze lucrările de reconstrucție până la 1 iunie.

Sursa citată amintește că recent a fost dată în exploatare grădinița numărul 5, la fel un proiect unic pentru țara noastră. Aici, modernizarea edificiului a avut loc în timp record, iar copiii se bucură de cele mai bune condiții, în special trotuarul din jurul clădirii este dotat cu sistem de încălzire, ceea ce ajută micuții să nu cadă pe gheață în condiții de iarnă.

„În total, în Orhei există șapte grădinițe. La fel, angajații instituțiilor preșcolare se bucură de un adaos, lunar, de 1.000 de lei. Totul, la inițiativa primarului degrevat, Ilan Șor”, conchide sursa citată.
























Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md