07:36:57 07.05.2024
Stiri

OPINIE: „Se vede că România nu le dă pace nu numai SOCIALIȘTILOR filoruși. Au lovit concomitent o țintă comună”

Politică 25.01.2019 15:40 Vizualizări1575 Autor: Ziarul National
OPINIE: „Se vede că România nu le dă pace nu numai SOCIALIȘTILOR filoruși. Au lovit concomitent o țintă comună”


„Șandramalele kaghebiste, nostalgice, criptocomuniste și rusofile, care s-au adunat marți în fața Președinției, au stârnit reacții cu precădere amuzante. Igor Dodon, care a spus că mulțimea întrunită a răspuns astfel apelului său de a crea o mișcare „popular-patriotică” pentru „susținerea președinției” și „apărarea instituției prezidențiale”, a fost luat peste picior în mass-media. Președintele republicii s-a prezentat în nota-i obișnuită – rizibil și stupid”, consideră analistul politic Petru Bogatu, într-un editorial pentru deschide.md.

Potrivit lui Bogatu, Igor Dodon s-a dezlănțuit. „A făcut un fel de chemare la război fratricid. A spus că în martie ar putea fi nevoie „de acești oameni pentru apărarea statalității”. Iar fiecare dintre cei prezenți „ar trebui să mai aducă cel puțin zece persoane”. Parcă am mai văzut pe undeva așa ceva. Ne încearcă un sentiment de deja vu, nu? Și Ion Iliescu, în iunie 1990, părea demodat și încremenit în comunism când a chemat minerii în București să apere conducerea țării de golani. Totul a degenerat însă într-o baie de sânge acum 28 de ani. Mii de bucureșteni au fost umiliți, bătuți crunt, unii chiar înjunghiați sau împușcați.

Gloata pro-prezidențială de la Chișinău e un început de mineriadă în versiune basarabeană.Ca și Iliescu acum 28 de ani la București, Dodon instigă astăzi lumea la violență împotriva tuturor celor careau o poziție diferită de cea a stăpânirii politice. Cu alte cuvinte, Dodon montează forța brută împotriva unioniștilor, României, NATO ș.a.m.d. Asmute o parte a societății împotriva alteia. Își cheamă adepții la acțiuni dușmănoase împotrivaadversarilor politici. Amenință să vâre pumnul în gură tuturor celor care nu sunt de acord cu el”, spune acesta.

Acesta i-a vizat în comentariul său și pe liderii partidelor proeuropene, Maia Sandu și Andrei Năstase. „Pe fundalul dezmățului prezidențial au ieșit la rampă Maia Sandu și Andrei Năstase. Președinta PAS, asistată de liderul Platformei „DA” la o dezbatere organizată de Fundaţia Universitară a Mării Negre, a susținut cum că cel puţin 15,8 milioane de dolari din furtul bancar din R. Moldova ar fi ajuns în România. Cine s-a pricopsit, când, cum și unde anume s-a întâmplat asta, nu a precizat. Asta miroase a insinuare și ipocrizie. Mai ales când iese din gura unui ministru din guvernul Filat implicat nemijlocit în jaful miliardului. Ca să nu mai spun că aceste declarații dau apă Rusiei care a instrumentat devalizarea băncilor pentru a surpa asocierea R. Moldova la UE. Acum Moscova, citând-o pe Maia Sandu, va arăta cu degetul spre București, spunând că românii de fapt au furat miliardul. Unii îmi vor reproșa că sunt prea drastic cu președinta PAS. De bună seamă, este omenește să greșești. Dar când un politician o tot dă cu oiștea în gard, atacândRomânia în repetate rânduri, asta dejapare o obsesie pe cât de jenantă, pe atât de suspectă”, a conchis Bogatu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md