17:25:32 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Unioniștii își anunță intrarea în campania electorală cu „oameni buni și frumoși”: Buletinele de vot ar putea include cel puțin 11 concurenți electorali pe circumscripția națională

Partide/Comunicate 21.01.2019 11:19 Vizualizări2020 Autor: Ziarul National
VIDEO // Unioniștii își anunță intrarea în campania electorală cu „oameni buni și frumoși”: Buletinele de vot ar putea include cel puțin 11 concurenți electorali pe circumscripția națională


Reprezentanții Partidului „Unirea - Democrația Acasă” anunță că vor depune, în după-amiaza zilei de astăzi, lista partidului și celelalte documente necesare înregistrării condidaților la funcția de deputat în circumscripția națională pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, la Comisia Electorală Centrală.

Președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că lista acestui partid include „oameni buni și frumoși, toți români și unioniști”.

„Astăzi suntem gata să înregistrăm lista națională a Partidului Democrația Acasă, sub sigla Unirea, la Comisia Electorală Centrală. Tot astăzi vom da citire listei naționale, care a fost constituită pe baza unor criterii: unionist, fără foști miniștri, deputați sau alți funcționari publici și integritatea morală’’, a anunțat Ion Leașcenco.

Actualul președinte al Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a denunțat „abuzurile” și „obstacolele grave” create de actuala guvernare, pentru a „obstrucționa dreptul firesc al cetățenilor de a candida”, cum ar fi prezența fizică obligatorie a candidaților la instituțiile responsabile, inclusiv a celor din diasporă, dar și eliberarea tardivă a certificatelor de integritate.

Zinaida Bolboceanu, care candidează din partea aceluiași partid în circumscripția uninominală de la Căușeni, a adăugat că sprijină „demersul acestor tineri de a corecta o greșeală istorică”.



Menționăm că, până acum, nouă partide au despus documentele la CEC pentru a participa la alegerile parlamentare pe circumscripția națională, șase dintre care au fost înregistrate. Partidul „Unirea - Democrația Acasă” este a zecea formațiune care anunță că va depune actele pentru a participa la alegeri, iar anterior și reprezentanții Partidului Liberal au spus că vor merge la CEC pentru a înregistra lista pe circumscripția națională.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md