21:18:00 26.04.2024
Stiri

Doi deputați din MAJORITATEA parlamentară pretind la fotoliul de director ANRE. Printre candidați mai e și un fost MINISTRU

Politică 21.01.2019 11:25 Vizualizări1761 Autor: Ziarul National
Doi deputați din MAJORITATEA parlamentară pretind la fotoliul de director ANRE. Printre candidați mai e și un fost MINISTRU captură


Deputați Eugen Carpov și Anatolie Zagorodnîi au fost acceptați la concursul pentru suplinirea a trei funcții de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Printre candidați se numără și fostul ministrul al Econimiei, Octavian Calmâc.

Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe a examinat astăzi cele 11 dosare depuse la concursul public de selectare a candidaților și a acceptat nouă persoane: Svetlana Zapșa, Eugen Carpov, Dan Bîrsă, Octavian Calmîc, Anatolie Zagorodnîi, Constantin Bragoi, Violina Șpac, Viorel Gamurar, Dumitru Suhoborcenco.

Printre candidații respinși este și deputatul democrat Iurie Chiorescu. Dosarul său nu a fost acceptat pentru că nu are studiile necesare pentru a ocupa această funcție.

Anterior, Comisia economie, buget și finanțe a acceptat alți nouă candidați pentru două funcții de director la ANRE. Printre aceștia sunt Ion Candu, Oleg Popa, Constantin Bragoi, Ștefan Creangă, Viorel Gamurari, Sergiu Ungureanu, Svetlana Zapșa, Violina Șpac și Veaceslav Untilă.

Cei 18 candidați urmează să treacă și de proba de interviu. Comisia a stabilit graficul în care cei 18 candidați se vor prezenta la interviu.

Toate cele cinci funcții de director au devenit vacante după ce oficialii de la ANRE și-au prezentat demisiile la sfârșitul anului trecut.

Potrivit Legii cu privire la energetică, ANRE este condusă de un Consiliu de administraţie format din cinci directori. Membrii Consiliului de administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre Parlament pentru un mandat de șase ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md