13:16:41 26.04.2024
Stiri

FOTO // Boala rară care i-a desfigurat fața unei fetițe

Știri 19.01.2019 12:49 Vizualizări2456 Autor: Ziarul National
FOTO // Boala rară care i-a desfigurat fața unei fetițe Sursa: ciao.ro


Esmee suferă de o boală rară cu care a fost diagnosticată de la naștere. Inițial, medicii au crezut că este un semn din naștere.

S-a născut cu un semn pe față care i-a crescut în timp. Esmee a primit un diagnostic crunt: malformație arteriovenoasă care a exercitat presiune asupra venelor sale, rezultând o tumoră benignă. În prezent, fata de 14 ani, are fața acoperită aproape în totalitate.

În ciuda condiției sale, Esmee vrea să ducă o viață normală. Nu lasă această tumoră să-i controleze viața socială și se comportă normal. Iubește caii și merge la călărit des. Are prieteni cu care iese în oraș frecvent.

„Vreau ca oamenii să știe despre această boală. Sunt o fată la fel ca ceilalți. Sunt normală și fac lucruri normale”, susține Esmee, citată de The Sun.

La școală, fata are un singur beneficiu datorat bolii sale. Pleacă mereu cu cinci minute mai devreme de la ore să nu prindă aglomerație pe coridor, de frică să nu intre cineva în ea. Din cauza tumorii, vederea ei este obstrucționată parțial.

Dacă se întâmplă să se lovească la față, venele se sparg și sângerează masiv. Când iese în oraș cu prietenii ei, Esmee își anunță mereu părinții de locul în care se află. Și mama ei se asigură ca mereu să fie la cinci minute distanță de ea, în cazul în care sângerează.

Fata mai are 40% din vedere. Dacă vrea să bea, trebuie să o facă doar cu paiul. Din fericire, Esmee poate mânca ca un om normal, în ciuda faptului că tumoraa îi stă pe gură.



Malformația arteriovenoasă (AVM) este o încurcătură anormală a vaselor de sânge care leagă arterele și venele. Aceasta perturbă fluxul sanguin normal și circulația oxigenului. Este aproape întotdeauna prezentă la naștere (apare la începutul sarcinii), deși semnele nu tind să fie evidente imediat. AVM apare la 1,4 persoane din 100 000 de persoane.

Simptome malformație arteriovenoasă:

Umflături de culoare roșie, mov sau albastru;

piele caldă cu puls sau piele ulceroasă;

tumori ce cresc în copilărie și adolescență.

Sursa: ciao.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md