05:18:54 27.04.2024
Stiri

A pus usturoi sub pernă, pe timpul nopții. Ce s-a întâmplat apoi

Știri 19.01.2019 17:02 Vizualizări2238 Autor: Ziarul National
A pus usturoi sub pernă, pe timpul nopții. Ce s-a întâmplat apoi Sursa: ciao.ro


Usturoiul este un condiment des folosit pentru multe tipuri de mâncare, dar se pare că are și alte întrebuințări.

A pus usturoi sub pernă, pe timpul nopții, pentru a simți beneficiile lui. Dar poate va gândiți că a făcut-o pentru a ține vampirii la distanță, dar nu e așa. Se pare că usturoiul este un bun ajutor pentru cei care au probleme cu somnul.

Usturoiul este un condiment bogat în calorii. 100 de grame de usturoi conțin 100 de calorii. Pentru că are un gust puternic și un miros persistent, nimeni nu consumă 100 gr. la o masă. Usturoiul conține carbohidrați complecși și proteine, minerale vitale și vitamine clasa B, sodiu, potasiu și magneziu. De asemenea, conține un pic de alicină, un compus al sulfului care dă usturoiului mirosul său notabil. Acesta este motivul pentru care usturoiul este atât de bun pentru tratarea infecțiilor și poate distruge anumiți viruși mai bine decât antibioticele. În plus, usturoiul conține antioxidanți și compuși antiinflamatori care îmbunătățesc funcția tuturor sistemelor din corp.

Consumul de usturoi în mod regulat susține sănătatea cardiovasculară prin îmbunătățirea fluxului sanguin. Poate reduce nivelul de colesterol rău și poate regla tensiunea arterială. Acesta a fost recomandat pentru tulburări metabolice și probleme respiratorii. Usturoiul se crede că împiedică îmbătrânirea prematură, împiedicând dezvoltarea ridurilor.

De ce să pui usturoi sub pernă

După cum se dovedește, această practică este un remediu popular vechi pentru insomnie. Mirosul lui poate avea un efect calmant care vă ajută să dormiți toată noaptea. Pare cam ciudat că un miros atât de puternic și distinct poate fi calmant, dar o mulțime de oameni jură că funcționează.

Unul dintre modurile care ar putea ajuta este că mirosul deblochează pasajele nazale și așa îmbunătățește respirația. Oricine a încercat să adoarmă cu dureri de cap sau nas înfundat știe despre ce vorbim.

Veți constata că vă îmbolnăviți mai rar când dormiți cu usturoi sub pernă, deoarece se consideră că alicina blochează două grupuri de enzime responsabile de capacitatea microbilor infecțioși de a invada și de a supraviețui în corpul vostru. Dacă nu vă încântă să mirosiți usturoi, încercați să îl mâncați înainte de somn.

Sursa: ciao.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md