14:17:14 26.04.2024
Stiri

Activista Nata Albot SURPRINDE din nou: „Dacă pretindeți că Moldova este Europa, atunci polițistul trebuia să răspundă în LIMBA RUSĂ”

Social 17.01.2019 10:19 Vizualizări11346 Autor: Ziarul National
Activista Nata Albot SURPRINDE din nou: „Dacă pretindeți că Moldova este Europa, atunci polițistul trebuia să răspundă în LIMBA RUSĂ” facebook


Activista civică Nata Albot, aspru criticată pe rețelele de socializare, după ce a condamnat comportamentul polițistului care a vorbit în limba română cu un locuitor al Găgăuziei, a mai făcut o declarație surprinzătoare la acest subiect.

Jurnalista emigrată în Canada este convinsă în continuare că polițistul trebuia să-i răspundă în rusă cetățeanului R. Moldova din Vulcănești, stopat la Cimișlia pentru depășirea vitezei.

Citește și: Nata Albot CONDAMNĂ comportamentul polițistului, care a vorbit în LIMBA ROMÂNĂ cu un locuitor al Găgăuziei: „O asemenea gafă trebuie să fie urmată de scuze din partea MAI”

„Într-un stat cu adevărat democratic, autoritățile, inclusiv polițiștii, trebuie să fie în serviciul oamenilor. Al tuturor oamenilor și nu doar al majorității (lingvistice sau etnice). Acest polițist este în serviciul nu doar al moldovenilor vorbitori de limba română, dar și al găgăuzilor vorbitori de limba rusă. Salariul lui și bugetul poliției în ansamblu este alcătuit din banii moldovenilor vorbitori de limba română și ai găgăuzilor vorbitori de limba rusă”, a menționat acesta.

Citește și: Fost judecător la Curtea Constituțională: „Polițistul a procedat absolut corect, în strictă conformitate cu Constituția. I-aș strânge mâna și i-aș spune: Ești bravo”

Nata Albot a mai adăugat că dacă R. Moldova tot tinde să se integreze în Uniunea Europeană, atunci polițistul cu atât mai mult trebuia să-i răspundă în limba rusă șoferului din Găgăuzia.

CITIȚI și CURIOS // Câți bani de la bugetul R. Moldova a „mâncat” Găgăuzia pro-rusă în ultimii cinci ani

„Dacă pretindeți că Moldova este Europa, atunci polițistul trebuia să răspundă în limba rusă. Mai ales că el a recunoscut că știe limba. Încă o dată: polițistul trebuie să fie și în serviciul moldovenilor vorbitori de limba română, și în cel al găgăuzilor vorbitori de limba rusă. El le este dator și nu ei îi sunt datori. Șoferul este un arogant. Dar de când aroganța este un motiv care justifica discriminarea etnică”, a punctat Nata Albot.






Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md