14:41:34 26.04.2024
Stiri

Un fost ambasador explică de ce candidează în aceste alegeri: „Rolul României în reușita parcursului nostru european este unul fundamental”

Partide/Comunicate 08.01.2019 12:19 Vizualizări999 Autor: Ziarul National
Un fost ambasador explică de ce candidează în aceste alegeri: „Rolul României în reușita parcursului nostru european este unul fundamental”
Iurie Reniță


Fost Ambasador al R. Moldova în România, în perioada anilor 2010 - 2015, Iurie Reniță va candida, la alegerile parlamentare din 24 februarie curent, în circumscripția nr. 26 din Chișinău (sectoarele Buiucani și Centru - n.r.) din partea Blocului „ACUM”.

Reniță afirmă că propunerea de a candida a venit din partea liderilor Blocului „ACUM” și a acceptat-o, fiind convins că R. Moldova parcurge astăzi „cea mai dificilă perioadă de la 2009 încoace în raporturile cu Uniunea Europeană și cu partenerii noștri internaționali de dezvoltare” din cauza „unei politici interne și externe lipsită de coerentă, consecvență, substanță și responsabilitate”.

„Agenda noastră europeană a fost compromisă de o manieră arogantă și impardonabilă de actuală guvernare și niciun fel de cale – fie că e vorba de prima, a două, a treia sau chiar și a 4-a! – nu ne va salva, precum nu ne va mai ajuta nici calea kolhoznică a lui Șor. Nu căile inventate, în funcție de conjunctură, sunt colacul nostru de salvare, ci o agendă europeană și euroatlantică cu adevărat reformatoare, unde procuratura, justiția, poliția, toate instituțiile statului se ghidează în activitatea lor cotidiană exclusiv de interesele reale ale cetățenilor, de exigențele și standardele europene și nu de „indicațiile prețioase” ale șefului celor trei trandafiri de pe strada Armenească. O agendă în care respectarea drepturilor fundamentale ale cetățeanului, a statului de drept și a libertății mass-media nu sunt doar lozinci fariseice lansate de holdingurile mediatice ale lui Plahotniuc, Dodon și Șor, ci o realitate firească pentru o societate democratică și europeană. Trebuie să recunoaștem și să conștientizăm că rolul României în reușita parcursului nostru european este unul fundamental. Apropierea de România înseamnă apropierea de Uniunea Europeană. O altă cale nu există, deoarece România este deja Uniunea Europeană. Integrarea noastră europeană se va face, atât geografic cât și politic, neapărat cu România și prin intermediul ei”, a scris Iurie Reniță pe Facebook.

În opinia fostului diplomat, a construi și a repara drumurile nu este o mare virtute sau o „realizare epocală” a actualei guvernări, ci o obligațiune majoră a acesteia, mai ales că toate drumurile sunt construite exclusiv din banii noștri, a cetățenilor și nu a guvernanților.

„Noi, cei foarte mulți și nedreptățiți, trebuie să ne luăm soarta în mâinile noastre. Noi, cei care împărtășim adevăratele valori europene și idealurile naționale românești, trebuie să fim uniți ca niciodată (toate forțele proeuropene, antioligarhice, proromânești și unioniște), să fim împreună pentru a stopa iminenta invazie ruso-dodono-șoristo-plaho-oligarhică. Altfel o să ne alegem (pentru a câta oară!), doar cu ranchiună, dezbinare, aroganță și prostie, spre bucuria și fericirea forțelor politice revanșarde, antinaționale și antieuropene”, a mai explicat Reniță motivele care l-au determinat să se implice în campania electorală.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md