10:46:42 26.04.2024
Stiri

Partidul „ȘOR” anunță că tot mai multe persoane ADERĂ la formațiunea condusă de Ilan Șor. Numărul membrilor a depășit 50 000 de persoane

Partide/Comunicate 26.12.2018 13:48 Vizualizări959 Autor: Ziarul National
Partidul „ȘOR” anunță că tot mai multe persoane ADERĂ la formațiunea condusă de Ilan Șor. Numărul membrilor a depășit 50 000 de persoane


Circa 900 de simpatizanți ai Partidului Politic „ŞOR” din nordul republicii au devenit membri, cu acte în regulă, ai formațiunii conduse de Ilan Șor. Astfel, numărul membrilor formațiunii a depășit cifra de 50 000, arată un comunicat de presă al Partidului „ȘOR”.

Prezent la eveniment, Ilan Șor a declarat că Partidului „ȘOR” își propune relansarea economiei în cel mai scurt timp, precum și modernizarea infrastructurii din toată republica.

„Principalul scop al partidului este să extindem în toată ţara proiectele pe care le-am implementat în Orhei. Este vorba locuinţele sociale pe care noi astăzi le oferim locuitorilor din Orhei pentru 35 de ani în credit, cu zero procente dobândă. Beneficiarii plătesc pe lună doar 500 de lei pentru locuințe. Mai este proiectul „Capitalul Matern” – pentru națterea primului copil se oferă 7000 de lei, iar pentru al doilea, al treilea – 10 000 de lei. Alt proiect este restaurarea totală a grădiniţelor. Acest proiect este implementat la Orhei cu pași rapizi”, a declarat Ilan Şor, citat de un comunicat de presă al partidului său.

Acesta a mai adăugat că Programul politic al formațiunii prevede soluții și pentru renașterea satului moldovenesc. „Statul este obligat să se implice mai activ în relansarea economiei. Astfel, noi propunem instituirea monopolului din partea statului la importul de carburanți și produse din tutun. Acest lucru nu doar că va aduce bani în buget, dar va permite și controlul prețurilor la produsele petroliere atât de necesare fermierilor. Partidul „ȘOR” mai vine cu o soluție pentru renașterea satului moldovenesc. Singura cale de a restabili infrastructura în mediul rural este restabilirea colhozurilor. Sigur că acest lucru trebuie făcut benevol”, a mai menționat liderul Partidului „ȘOR”.

„Recent, în comuna Jora de Mijloc, al cărui primar este vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost relansat primul colhoz modern, după mai bine de 27 ani. Cooperativa agricolă, întitulată „Comuna de Vis” a fost fondată la inițiativa locuitorilor din cele patru localități ale comunei.

„Moldova e casa mea” este un alt proiect al formațiunii. În cadrul acestuia, diaspora din Italia primește asistență socială și juridică privind reîntoarcerea moldovenilor acasă, în R. Moldova. La revenire, persoanele beneficiază de înlesniri și indemnizații în transport, achitarea serviciilor și scutiri fiscale. Cel mai important lucru este faptul că persoana este asigurată cu un loc de muncă și primește 500 de euro.

„Locuințele sociale” reprezintă o altă inițiativă. Fiecare familie tânără beneficiază de un credit pe un termen de 35 de ani, fără achitarea dobânzii și o rată de doar 500 de lei lunar.

Alte proiecte prevăd reparația capitală ale instituțiilor preșcolare, reparația drumurilor, iluminarea stradală și reparația scuarurilor și parcurilor. Președintele Ilan Șor promite că astfel de proiecte vor fi implementate în toate localitățile unde Partidul Politic „ȘOR” va ajunge la guvernare”, mai arată sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md