16:56:07 07.05.2024
Stiri

Un fost apropiat al lui Năstase nu crede că PPDA ar fi o voce în lupta ANTIOLIGARHICĂ: „Se duce o bătălie între Plahotniuc și Țopa, iar instrumentul lui Țopa este PPDA”

Partide/Comunicate 19.12.2018 17:00 Vizualizări2661 Autor: Ziarul National
Un fost apropiat al lui Năstase nu crede că PPDA ar fi o voce în lupta ANTIOLIGARHICĂ: „Se duce o bătălie între Plahotniuc și Țopa, iar instrumentul lui Țopa este PPDA”


Unul dintre fondatorii Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, Valentin Dolganiuc, spune că nu este de acord cu afirmația potrivit căreia Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA) ar fi vocea principală de la Chișinău în lupta antioligarhică și din acest motiv s-a îndepărtat de Andrei Năstase. Acesta spune că PPDA ar fi „instrumentul lui Țopa” în bătălia proprie cu Vlad Plahotniuc.

„Eu de fapt consider că se duce o bătălie între Plahotniuc și Țopa, iar instrumentul lui Țopa este PPDA. Convenția Euro-Unionistă rămâne fidelă dezideratului scoaterii statului din captivitatea oligarhiei, suntem împotriva oricărei oligarhii. Adică, realizând că, de fapt, suntem participanți la niște reglări de conturi dintre persoane, care la un moment dat s-au aflat împreună și împreună au dat tunuri, am decis să ne îndepărtăm. Ne-am poziționat împotriva tuturor celor care au comis fărădelegi în această țară timp de 27 de ani”, a declarat acesta într-un interviu pentru trb.ro.

Citește și: Convenția Euro-Unionistă va participa la alegerile PARLAMENTARE: „Vom fi concurenții blocului „ACUM”, pentru că el nu a putut coagula forțele proeuropene și unioniste”

Dolganiuc menționează că în PPDA sunt personalități care se identifică români, însă aceștia nu decid mare lucru. Astfel, pentru a nu se pierde voturile unioniștilor la alegerile din 24 februarie, s-a decis crearea Convenției Euro-Unioniste.

„Vreau să spun că unii oameni, care au rămas acolo, în cadrul PPDA, conștientizează necesitatea readucerii în prim plan a dezideratului afirmării identitare românești. Însă, din păcate, cei care dau tonul și decid în cadrul PPDA, ignoră acest deziderat. Mai mult decât atât, eu cunosc două persoane, care sunt antiromâni convinși. Unul este Pavlovschi, iar altul este Alexandr Sliusari, care vine din partidul lui Nicolae Chirtoacă, „Forța Poporului”. Nicolae Chirtoacă este agent cu acte în regulă a serviciilor secrete rusești. Iar PPDA a preluat partidul „Forța Poporului” al acestui Chirtoacă, care are toate conexiunile la Moscova și l-a lăsat pe antiromânul Sliusari să activeze mai departe în cadrul platformei. În acest context, eu nu puteam să mă regăsesc mai departe în nici un caz în această mișcare”, a adăugat sursa citată.

Valentin Dolganiuc a explicat și de ce a fost constituită Convenția Euro-Unionistă.

„Sondajele, inclusiv rezultatele BOP, făcute public recent ne arată că lucrurile sunt destul de grave. Riscăm ca în Parlament să nu existe niciun deputat unionist. Ceea ce avem la momentul actual, fie PSRM sau PD, care nu au nicio tangență cu românismul de aici, sunt dușmani ai românismului. Blocul „ACUM”, format din PPDA și PAS, nu reprezintă în niciun caz electoratul românesc. Trei din patru alegători proromâni și unioniști nu participă la alegeri. Noi vom face tot posibilul pentru ca aceștia să mizeze pe noi ca forța care va duce înainte dezideratul Unirii și drapelul românismului. Pe lângă mandatele pe care le vor obține partidele care se numesc antioligarhice, vor mai veni și mandate ale unioniștilor. Până la urmă, PAS și DA sunt partenerii noștri firești”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md