10:38:48 26.04.2024
Stiri

VIDEO, UPDATE // Atac ARMAT în centrul Strasbourgului. Cel puţin doi MORŢI şi 11 răniţi. Maia Sandu şi Năstase se află în centrul oraşului şi au vazut pe cineva ÎMPUŞCAT. Parlamentul European a fost ÎNCHIS

Știri 11.12.2018 22:03 Vizualizări1642 Autor: Ziarul National
VIDEO, UPDATE // Atac ARMAT în centrul Strasbourgului. Cel puţin doi MORŢI şi 11 răniţi. Maia Sandu şi Năstase se află în centrul oraşului şi au vazut pe cineva ÎMPUŞCAT. Parlamentul European a fost ÎNCHIS


UPDATE // „Suntem la Strasbourg. Suntem bine!", a scris Năstase pe Facebook. Acesta a postat şi o poză în care este alături de Maia Sandu în același oraș.

UPDATE // Poliţia franceză a transmis că autorul atacului armat a fost identificat, dar este în continuare în libertate.

Autorităţile franceze analizează ipoteza unui act terorist în cazul atacului din oraşul Strasbourg, anunţă surse citate de postul FranceInfo. „Este analizată ipoteza unui atac terorist", a declarat un oficial din cadrul Poliţiei franceze.

Situaţia este analizată de Parchetul antiterorist al Franţei în colaborare cu Parchetul din Strasbourg.

UPDATE // Cel puţin două persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite în atacul armat produs marţi seară în centrul oraşului Strasbourg, anunţă surse din cadrul Poliţiei franceze citate de FranceInfo.

UPDATE // Sute de agenţi de poliţie, jandarmi şi militari au fost mobilizaţi în centrul oraşului Strasbourg.

Preşedintele Emmanuel Macron a fost informat despre incident şi a încheiat brusc o recepţie la care erau invitaţi parlamentari, desfăşurată la Palatul Élysée.

UPDATE // Mai mulţi europarlamentari români sunt blocaţi în clădirea Parlamentului European din Strasbourg din cauza atacului armat de marţi seara.

„Am fost informaţi acum circa o oră că sunt împuşcături în centrul Strasbourgului. Nu am avut mai multe detalii. Eu trebuia să mă întâlnesc cu Maia Sandu şi Andrei Năstase, cei doi lideri din R. Moldova. Am încercat să plec de la Parlament pentru a mă vedea cu ei în centru şi m-au sunat şi mi-au spus că sunt în centru, că au văzut pe cineva împuşcat. Acum sunt adăpostiţi într-o clădire, sunt OK amândoi. Noi la Parlament suntem cu toţii blocaţi cu consemnul poliţiei să nu părăsim incinta. Nimeni nu poate să iasă sau să intre, pentru că poliţia trebuie să lămurească situaţia. Înţeleg că sunt victime, am auzit diverse relatări, dar nu am informaţii pe tema asta”, a declarat pentru MEDIAFAX europarlamentarul Cristian Preda.

UPDATE // Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte şase au fost rănite în atacul armat produs marţi seară în centrul oraşului Strasbourg, a anunţat Poliţia franceză

Mai multe persoane au fost rănite în urma unui atac armat produs marţi seară în oraşul francez Strasbourg, afirmă surse din cadrul serviciilor der securitate citate de cotidianul Le Figaro, transmite mediafax.ro.

„Împușcături în centrul Strasburgului. Parlamentul European a fost închis. Nu intră și nu iese nimeni. În interior continuă ședințele. Eu sunt în plen și voi vorbi imediat în dezbaterea despre buget", a scris pe Facebook europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Potrivit primelor informaţii, un individ a tras focuri de armă în centrul oraşului, în apropierea Târgului de Crăciun.

Ministerul francez de Interne a confirmat incidentul. „Eveniment grav de securitate în curs la Strasbourg. Cetăţenii sunt îndemnaţi să rămână în case”, a transmis instituţia.

Cel puţin trei persoane au fost rănite.

Autorul atacului este căutat activ de sute de poliţişti şi jandarmi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md