09:14:49 06.05.2024
Stiri

FOTO // Zeci de apicultori din țară își așteaptă cumpărătorii la Târgul mierii din Chișinău

Social 20.08.2015 18:15 Vizualizări1933 Autor: Victoria Bortă
FOTO // Zeci de apicultori din țară își așteaptă cumpărătorii la Târgul mierii din Chișinău


Zeci de apicultori și-au expus produsele proprii la Târgul mierii, care s-a deschis ieri în Scuarul Catedralei Mitropolitane din Chișinău. Vizitatorii au posibilitatea să cumpere miere chiar de la producători.

Miere de salcâm, de tei, polifloră, miere de bostan, de sulfină, tinctură de propolis și alte produse apicole atrag tot mai mulți trecători în cadrul evenimentului dulce.

„Comparativ cu anii trecuți, anul acesta vânzările sunt mai bune, oamenii înțeleg că acest consum de miere este un mod de viață sănătos. Ei solicită mai mult mierea de salcâm, care se poate păstra doi-trei ani fără a i se schimba consistența”, menționează apicultorul Mihail Zlatov, care vine din satul Bașcalia, raionul Basarabeasca.

Produsele apicole sunt mai scumpe decât în anul trecut, astfel prețului unui kilogram de miere de mai variază între 70 și 80 de lei, iar un kilogram de miere de salcâm costă circa 90 de lei.

Unul dintre cele mai scumpe produse vândute la târgul din acest an este tinctura din propolis. Un litru de acest preparat costă 400 de lei.

„Ieri am vândut mai puțin, pentru că a fost prima zi, nu prea s-a făcut reclamă, dar azi am avut mulți cumpărători, nu ne plângem”, remarcă Marina Capmoale din satul Lipnic, raionul Ocnița.

Producătoarea se ocupă de 32 de ani cu apicultura, timp în care a reușit să le învețe pe toate. Astfel, ea dă sfaturi și rețete clientelor sale, îndemnându-le să aleagă mierea cea mai potrivită pentru necesitățile lor.

Cumpărătorii se arată mulțumiți de târgul din acest an. „Am gustat mierea, este foarte bună, iar prețurile sunt după buzunarul nostru. E un produs preferat în familia noastră, pentru că avem copii mici și iarna când sun bolnăvicioși le dăm miere ca să îi tratăm”, spune cumpărătorul Veceslav Dorojan.

Expoziția dulce poate fi vizitată în fiecare zi până la 23 august curent.


Stiri relevante
02.05.2024 09:29 834 Joia Mare: Tradiții

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md