14:41:20 26.04.2024
Stiri

Suspendare încheiată: Spicherul Andrian Candu a PROMULGAT legile respinse de Dodon: „Nerecunoscând legea din R. Moldova, dânsul nu recunoaște acest stat și propriul mandat"

Politică 10.12.2018 19:03 Vizualizări1768 Autor: Ziarul National
Suspendare încheiată: Spicherul Andrian Candu a PROMULGAT legile respinse de Dodon: „Nerecunoscând legea din R. Moldova, dânsul nu recunoaște acest stat și propriul mandat


După ce Curtea Constituțională a decis că președintele Igor Dodon poate fi suspendat pentru că nu a promulgat mai multe legi revotate în Parlament, încălcând în acest fel Constituția, interimatul funcției de șef al statului a fost preluat de președintele Parlamentului Andrian Candu.

Un comunicat de presă al Parlamentului anunță că Andrian Candu a semnat și promulgat astăzi cele cinci legi respinse de Dodon, în urma constatării Curții Constituționale a imposibilității președintelui R. Moldova de a-și exercita atribuțiile.

Este vorba de Legea pentru modificarea și completarea Codului Muncii al Republicii Moldova, care stipulează stabilirea Zilei Europei și a Zilei Victoriei pe data de 9 mai, Legea pentru completarea unor acte legislative, care include modificări la Legea asigurării cu pensii a militarilor și a persoanelor din corpul de comandă și din trupele organelor afacerilor interne, precum și la Legea cu privire la apărarea națională, Legea cu privire la Inspectoratul General al Carabinierilor, Legea cu privire la transmiterea unui bun cu titlu oneros, care vizează Stadionul Republican, precum și Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova.

„Am fost nevoit din nou să fac lucrul în locul lui Igor Dodon, exercitând interimatul pentru semnarea a 5 legi așteptate și importante. Curtea Constituțională a fost pusă în situația de-al suspenda pe președinte a cincea oară pentru încălcarea Legii Supreme. Chiar dacă stă mai mult pe la Moscova, Igor Dodon ar trebui să-și amintească de cine a fost ales și că a devenit președinte în baza unor norme scrise în Constituție. Nerecunoscând legea din Republica Moldova, dânsul nu recunoaște acest stat și propriul mandat. Regret că pentru a cincea oară suntem în situația de a ne apără Constituția prin interimat", a declarat Andrian Candu.

Cele cinci legi au fost adoptate de Parlament, transmise Legislativului spre reexaminare de președintele țării, iar Parlamentul și-a reconfirmat votul pentru proiectele nominalizate și a transmis spre promulgare repetată proiectele. Conform Constituției, în cazul în care Parlamentul își menține votul asupra unei legi adoptate anterior, președintele este obligat să promulge legea.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md