REȚETĂ // Slănină preparată în doar CINCI minute – se mănâncă la fel de repede, poate chiar în mai puțin de CINCI minute
Pentru a pregăti slăninuță de porc după această rețetă, aveți nevoie de…
Ingrediente:
1 kg piept de porc
1 litru apă
câțiva căței de usturoi
5 frunze de dafin
4 linguri de sare
piper negru măcinat și boabe, după gust
boia de ardei roșu, după gust
Cum se prepară?
Se ia o cratiță, se toarnă apa, se adaugă sarea, piperul negru, boiaua de ardei și frunzele de dafin. Se amestecă compoziția și se pune pe foc mare.
Se spală bine bucata de slăninuță (am folosit piept de porc) și se taie bucăți. Când sarea se dizolvă, puneți slănina în cratiță, acoperiți-o și aduceți-o la punctul de fierbere.
Din momentul în care marinada începe să fiarbă, gătiți slănina timp de cinci minute apoi stingeți focul. Pisați usturoiul direct în cratiță, amestecați, lăsați să se răcească marinada și puneți cratița în frigider pentru 12 ore.
Slănina marinată poate fi depozitată și în congelator.
Înainte de a fi servită, se feliază și se decorează cu boia de ardei roșu și/sau verdeață fin tocată.
Bucurați-vă de masă! Poftă bună!
Sursa: iladies.ro
INTERVIU // Recean, despre cei care vor să DESTABILIZEZE R. Moldova: „Nu e vorba de partide politice, ci parte a unei grupări criminale organizate pe care mizează Rusia pentru a destabiliza R. Moldova și a ne opri din drumul nostru european”
Cea mai „dificilă reformă”, dar și cea mai „importantă” în parcursul european al R. Moldova este cea a justiției. Dorin Recean: „Întâmpinăm rezistență, dar nu vom ceda și vom merge până la capăt”
ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei,mesaj de Ziua Europei: „Să nu uităm niciodată sprijinul pe care Comunitatea Europeană îl acordă R. Moldova, datorită eforturilor României, inclusiv ale Bisericii Ortodoxe Române”