21:40:52 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Circa 1 000 de solicitări pe zi de la cetățenii R. Moldova depuse la consulatele României din stânga Prutului: Cum puteți evita problemele tehnice și scurta perioada de așteptare

Știri 05.12.2018 13:30 Vizualizări4083 Autor: Ziarul National
VIDEO // Circa 1 000 de solicitări pe zi de la cetățenii R. Moldova depuse la consulatele României din stânga Prutului: Cum puteți evita problemele tehnice și scurta perioada de așteptare


Cetățenii R. Moldova depun zilnic la consulatele României de pe teritoriul R. Moldova circa 1 000 de cereri, ceea ce reprezintă „un număr foarte mare” de solicitări, a declarat astăzi Ambasadorul Daniel Ioniță.

Într-o conferință de presă susținută la Chișinău, Excelența Sa a ținut să amintească ultimele acte aprobate de autoritățile de la București pentru simplificarea procedurilor care vizează obținerea de acte românești, inclusiv de către cetățenii R. Moldova.

„România a venit în sprijitul cetățenilor din R. Moldova printr-o serie de acte care facilitează sau simplifică anumite proceduri de obținere a cetățeniei române sau alte documente românești”, a declarat diplomatul român.

Printre acestea, Daniel Ioniță a amintit revizuirea Legii cu privire la cetățenia română care vizează minorii ce nu au fost incluși în dosarele de redobândire a cetățeniei de către părinții lor, dar și decizia potrivit căreia cetățenii R. Moldova pot depune cereri de înscriere sau transcriere a certificatelor de naștere sau de căsătorie la toate oficiile de stare civilă de pe teritoriul României, pentru a evita cozile de la Chișinău, Bălți sau Cahul. În ultimul caz este nevoie de prezența obligatorie a celui care solicită actele.

Cum puteți evita problemele tehnice la depunerea solicitărilor în regim online la consulatele României în R. Moldova, aflați din video-ul de mai jos:


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md