15:20:36 26.04.2024
Stiri

STUDIUL care demonstrează clar: există viață după moarte!

Știri 04.12.2018 17:40 Vizualizări2616 Autor: Ziarul National
STUDIUL care demonstrează clar: există viață după moarte! Sursa: secretele.com


De curând, s-a încheiat cel mai vast studiu cu privire la viața de după moarte. Se pare că da, după moarte există conștiință la nivel cerebral. Această concluzie vine din partea cercetătorilor, din cadrul Universității din Southampton.

„Contrar percepției de până acum, moartea nu reprezintă un proces ireversibil, datorat anumitor boli sau accidente.” Menționează cercetătorul Sam Parnia.
40% din subiecții evaluați prezentau forme de conștiință, imediat după ce inima le-a cedat și erau declarați morți.

Diversiunea experienței cu moartea

Studiul AWARE se bazează pe principiul evaluării pacienților aflați aproape de moarte sau a celor care au avut experiențe ale sufletului ieșit din corp. Cercetătorii au investigat 2.060 subiecți care au supraviețuit, după ce inima le-a încetat să mai bată. Acești pacienți proveneau din 15 spitale din Marea Britanie și Statele Unite.

„În cadrul acestui studiu am încercat să trecem dincolo de bariera emoțională și să aflăm ce se întâmplă de fapt, după ce murim” a menționat Dr. Parnia.

Cercetătorii au descoperit că un procent de 39% dintre pacienții care au supraviețuit, prezentau semne de conștientizare, în timp ce inima le încetase să mai bată. Au existat și subiecți care nu au prezentat niciun fel de percepție cu privire la acest eveniment.

„Acest lucru poate scoate în evidență faptul că majoritatea oamenilor prezintă activitate mentală inițial, însă această amintire dispare fie datorită afecțiunilor craniene, fie datorită sedativelor.” A mai menționat Dr. Parnia.

Dintre cei care au menționat percepția de conștientizare, doar 2% au menționat faptul că rememorează anumite sunete sau imagini, din momentul detașării sufletului , de corp. Un procent de 65% dintre subiecți, menționează că nu pot explica exact ceea ce au simțit în acele momente.

Afirmații clinice cu privire la experiența extracorporală

Poate că cea mai importantă descoperire a fost cea în cazul unui bărbat în vârstă de 57 de ani. Creierul său a încetat să mai funcționeze și după recuperare, bărbatul a menționat faptul că rememorează activități petrecute în jurul său.

„Aceasta este o declarație extrem de importantă, deoarece până acum majoritatea oamenilor credeau că aceste stări sunt iluzorii. Amintirile acestui bărbat au fost confirmate de cei din jurul său. În acest caz, conștientizarea a apărut chiar și în intervalul de trei minute, după ce inima a încetat să mai bată. Acesta este un lucru paradoxal, gândindu-ne la faptul că până acum se credea că mai pot exista reacții maxim 20-30 de secunde, după ce inima nu mai funcționează.”

Amintirile bărbatului au putut ajuta cercetătorii să localizeze activitatea cerebrală, în timp.

„Bărbatul menționa faptul că a auzit cum funcționau trei mașinării, timp de trei minute. Astfel am putut ști cu exactitate și durata amintirilor”, a adăugat Parnia.
„Totul pare destul de credibil și ceea ce a menționat că s-a petrecut cu el este adevărat..”

„Cercetătorii au menționat faptul că aceste descoperiri deschid calea către alte cercetări cu privire la viața de după moarte”, a adăugat Dr. Jerry Nolan, editorul cercetării.

Sursa: secretele.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md