19:47:31 26.04.2024
Stiri

Premierul Filip a felicitat ROMÂNII de pe ambele maluri ale Prutului de de Ziua Națională a României: „Ne-am propus să trăim într-un spațiu legat de o infrastructură comună”

Politică 01.12.2018 15:00 Vizualizări1187 Autor: Ziarul National
Premierul Filip a felicitat ROMÂNII de pe ambele maluri ale Prutului de de Ziua Națională a României: „Ne-am propus să trăim într-un spațiu legat de o infrastructură comună”


Prim-ministrul Pavel Filip spune că România este mai mult decât „un prieten și partener” al R. Moldova și că speră că relațiile dintre cele două state vor deveni mai profunde. O declarație în acest sens a fost făcută ieri-seară, în cadrul recepției date de Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Cu acest prilej, premierul a adresat un mesaj de felicitare poporului român. Oficialul a mulțumit României pentru suportul permanent acordat republicii noastre, inclusiv pe dimensiunea europeană. În același timp, Pavel Filip a subliniatcărelația specială dintre statele noastre este confirmată prin proiecte concrete de infrastructură energetică, rutieră, educațională, de comunicații electronice și de aprovizionare cu apă potabilă.

„Sunt relații pe care le au oamenii care trăiesc într-un spațiu comun lingvistic și cultural. Ne-am propus să mărim acest spațiu - să trăim într-un spațiu care este legat și de o infrastructură comună. Și cred că, pe această cale, legătura dintre statele noastre va deveni și mai profundă. La mulți ani, tuturor românilor de pe ambele maluri ale Prutului”, a subliniatpremierul.

La rândul său, Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a menționat că R. Moldova este un partener strategic privilegiat și va fi susținută în continuare în aspirațiile sale europene: „Vă asigur că R. Moldova va beneficia de o atenție sporită pe durata întregului mandat european al României. Rămânem cel mai ferm susținător și acționăm cu dragoste pentru materializarea multiplelor noastre proiecte bilaterale, în folosul cetățenilor”, a conchis Daniel Ioniță.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md