00:20:55 27.04.2024
Stiri

Poroșenko: Aderarea Ucrainei la UE se va face în câțiva ani, nu în câteva decenii

Știri 24.11.2018 13:00 Vizualizări1542 Autor: Ziarul National
Poroșenko: Aderarea Ucrainei la UE se va face în câțiva ani, nu în câteva decenii Pagina de Rusia


Dosarul aderării depline a Ucrainei la Uniunea Europeană se rezolvă în câțiva ani, nu în decenii, a declarat cu convingere președintele ucrainean Petro Poroșenko, în timpul unei întâlniri cu studenții de la Universitatea Națională de Comerț și Economie din Kyiv, informează Adevarul European.

„Aceasta nu este o chestiune de decenii, ci de ani”, a spus Petro Poroșenko. Totodat[, președintele îi sfătuie pe studenți să nu se lege de dată, menționând exemplul ob'inerii regimului liberalizat de vize cu UE. Poroșenko a explicat că a anunțat de cateva ori data greșită, pentru „presiuni asupra UE”.

Potrivit lui Poroșenko, pașii necesari pentru apropierea de UE sunt specificați în Acordul de asociere. „Am definit deja clar ceea ce trebuie făcut. Dacă citiți Acordul de asociere, totul este acolo”, a spus președintele.

„Am spus că acest lucru (Acordul de asociere – n.r.) este programul meu prezidențial. De ce? Pentru că am semnat Acordul de asociere. La fel cum am fost implicat în crearea zone de comerț liber – unul dintre acordurile cele mai ambițioase pe care îl are Uniunea Europeană (cu Ucraina). Marea Britanie trebuie să lucreze în continuare pentru a obține condiții egale cu cele ale Ucrainei”, a spus Poroșenko, citat de Pagina de Rusia.

El a adăugat că, pentru integrarea în UE, Ucraina trebuie „să-și facă temele” – să reformeze majoritatea industriilor și să formeze o infrastructură putrenică de lupta cu corupția.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md