03:00:45 27.04.2024
Stiri

Cele mai bune sfaturi pentru a CONDUCE pe timp de ceață

Știri 23.11.2018 17:03 Vizualizări2265 Autor: Ziarul National
Cele mai bune sfaturi pentru a CONDUCE pe timp de ceață Sursa: secretele.com


Vremea rece a venit, iar odată cu aceasta șoferii au parte și de unul dintre cei mai perturbatori factori pentru circulație: ceața. Iată ce trebuie să faceți în aceste condiții pentru a avea un drum bun și fără nici un fel de obstacole.

Reduceți viteza de deplasare

Primul lucru de care trebuie să țineți seama atunci când plecați la drum și afară e ceață este faptul că trebuie să reduceți urgent viteza de deplasare și să folosiți luminile de întâlnire. De asemenea, aveți grijă ca ștergătoarele de parbriz și instalația de climatizare să funcționeze perfect.

Totodată, dacă sunteți obligați să plecați pe timp de ceață, nu depășiți coloana de mașini, păstrați liber centrul intersecției, nu blocați calea de rulare a mijloacelor de transport public și păstrați o distanță suficient de mare faţă de autovehiculul din față, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte brusc.

Nu claxonați inutil

Specialiștii de la Brigada Rutieră vă îndeamnă totodată să nu claxonați inutil și întotdeauna să opriți, dacă aveți vreo defecțiune la mașină.

Nu uitați să verificați și instalația de dezaburire a lunetei, care vă este extrem de utilă pe timp de ceață, precum și pe cea de aer condiționat, care vă folosește pentru a dezaburi parbrizul și geamurile. Acordați o atenție deosebită bicicliștilor și atelajelor.

Unde oprești

Dacă ești singur pe drum și ceața este atât de deasă încât ți se pare că nu poți continua drumul în siguranță, nu te opri în șosea. Caută o benzinărie, o parcare sau, și mai bine, un drum lateral pe care poți staționa în siguranță. O mașină staționată pe marginea drumului în situații fără vizibilitate poate constitui un real pericol pentru siguranță, atât a ta cât și a celorlalți participanți la trafic.

Sursa: secretele.com


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md