06:11:23 26.04.2024
Stiri

FOTO // Concert grandios la Nisporeni de Hramul localității. Vlad Plahotniuc, oaspete de onoare: „Personal am să mă implic la proiectele care se vor realiza aici”

Partide/Comunicate 22.11.2018 12:05 Vizualizări1830 Autor: Ziarul National
FOTO // Concert grandios la Nisporeni de Hramul localității. Vlad Plahotniuc, oaspete de onoare: „Personal am să mă implic la proiectele care se vor realiza aici” facebook


Mii de locuitori ai raionului Nisporeni au participat ieri, de Hramul orașului, la un concert grandios organizat în centrul localității. În cadrul evenimentului a fost inaugurată o moară de vânt – simbolul Nisporeniului. Acest monument a fost construit cu susținerea liderului Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, care este de baștină din satul Grozești, raionul Nisporeni.

Potrivit lui Vlad Plahotniuc, anterior dealurile din Nisporeni erau împânzite cu mori de vânt și a ținut cu tot dinadinsul că acest simbol să dăinuie în continuare.



„Meleagurile natale, dealurile de la Nisporeni au fost prielnice pentru activitatea morilor de vânt, pe care strămoșii le-au construit cândva în număr mare. Acestea au devenit un simbol al identității și al mândriei locale. Am promis construirea acestui simbol și ieri, de hramul orașului, am inaugurat alături de pământenii mei „Moara de vânt” - un monument prin care marcăm continuitatea tradițiilor”, a scris Vlad Plahotniuc pe pagina sa de Facebook.

După ce a gustat din plăcintele pregătite de gospodinele din Nisporeni și a împărțit cadouri la copii, politicianul a făcut o baie de mulțime.

Localnicii au spus că se mândresc cu Vlad Plahotniuc, deoarece a făcut și face foarte multe lucruri bune pentru baștina sa. „Totul a fost frumos. Unde nu s-ar duce lumea, tot acasă revine. Datorită lui Vlad Plahotniuc, săteanul meu, avem așa frumusețe”, a spus o femeie, care a arătat spre moara de vânt.

„A fost atent și cu copii și cu maturii. Sperăm să aibă grijă de întreaga R. Moldova, să rămână în istoria R. Moldova”, a adăugat o altă femeie prezentă la concertul la care au evoluat formația „Tharmis”, Fuego, trupa Ricchi e Poveri, formația disco „Ottawan” și interpreta de peste Prut, Delia.

De asemenea, Plahotniuc a venit cu încă o surpriză pentru Nisporeni. În cartierul Ciurleasa va fi amenajat un teren de joacă pentru copii, iar Casa de Cultură va fi dotată cu un echipament acustic nou.



„Eu personal am să mă implic nu doar la proiectele importante sociale la nivel național, dar în special la proiectele care se vor face aici în Nisporeni, fiindcă eu sunt de baștină din Nisporeni și rădăcinile sunt în Nisporeni”, a adăugat preşedintele PD.

Concertul de hram a culminat cu un show de artificii.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md