20:19:50 26.04.2024
Stiri

Trădarea de patrie sau cine va fura cel de-al doilea miliard?

Politică 18.11.2018 11:23 Vizualizări2560 Autor: Ziarul National
Trădarea de patrie sau cine va fura cel de-al doilea miliard?


Trustia, elegii politikoase

Orice am discuta în ultima vreme - despre vin sau bere, despre fotbal sau găurile negre, despre pescuit sau femei, despre mafie sau piramidele egiptene, despre kaghebişti sau statalişti, despre traci sau tractoare, etcetera şi viceversa, - ajungem inevitabil la miliardul subtilizat din Banca Naţională.

Ieri, bunăoară, am vorbit despre trădarea de patrie şi, în mod firesc, a apărut întrebarea dacă nu cumva ar trebui să interzicem discuţiile despre jaful secolului. E trădare sau nu dacă povesteşti străinilor despre dispariţia miliardului? E trădare şi lipsă de vigilenţă, afirma categoric Colesovnazadov, e trădare crasă, fiindcă astfel Republica Molotova devine vulnerabilă, poate fi atacată pe neprins de veste în presa de peste hotare, tratată cu ironie şi bătaie de joc şi chiar luată mojicește în râs, subminând considerabil fundamentul statalităţii. În afară de aceasta, pot da buzna tot felul de aventurieri, amatori de senzaţii tari şi venituri uşoare ca să fure miliardul care a mai rămas, dacă se află că procurorii noştri nu au mişcat un deget ca să-i oprească pe tâlhari, doar monitorizau de formă procesul, se uitau prin geam şi nici măcar nu numărau sacii cu bani scoşi din BNM. Aşa că un patriot adevărat, un iubitor de statalitate genuin, pur, ca Năstase, nu va sufla o vorbă, nimănui, despre afacerile noastre interne. Dar Sandu şi Năstase au ciripit…

Acum stau şi mă gândesc: de ce ar trebui să aşteptăm să vină cineva străin ca să fure restul miliardelor din BNM? Chiar să nu avem noi mândrie naţională?

Al vostru natcrecher, integramist, Ion Buraga

Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md