17:58:54 26.04.2024
Stiri

Guvernul va aloca 350 de milioane de lei, suplimentar din bugetul de stat, pentru programul „Drumuri bune pentru Moldova”

Economie 15.11.2018 13:37 Vizualizări1284 Autor: Ziarul National


Guvernul va aloca 350 de milioane de lei, suplimentar din bugetul de stat, pentru programul „Drumuri bune pentru Moldova”

Pentru Programul „Drumuri bune pentru Moldova” vor fi alocate, suplimentar din bugetul de stat pentru anul 2018, 350 de milioane de lei.

Decizia a fost aprobată ieri, la ședința Consiliului fondului rutier, prezidată de prim-ministrul Pavel Filip, la solicitarea autorităților publice locale.

Potrivit Guvernului, până în prezent au fost deja efectuate deja 90 la sută din lucrările prevăzute în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. Responsabilii din domeniu l-au informat pe Gilip că verificările sunt efectuate cu regularitate, iar calitatea lucrărilor corespunde normativelor.

„În cadrul vizitelor Guvernului în teritoriu, recepționăm tot mai multe solicitări privind construcția sau reabilitarea drumurilor. Dezvoltarea infrastructurii este direct proporțională cu posibilitățile noastre financiare. E important să cheltuim banii eficient, iar investițiile în infrastructură sunt vitale. Vom continua programul „Drumuri bune” și în 2019”, a declarat Pavel Filip.

La ședință s-a decis, de asemenea, redistribuirea a 40 de milioane din fondul rutier, neutilizate până acum, pentru întreținerea drumurilor pe timp de iarnă. A fost aprobată și crearea unui grup de lucru care va elabora studiul de fezabilitate pentru construcția podului peste râul Nistrul în regiunea Cosăuți-Iampol. Acesta urmează să fie edificat în comun de Republica Moldova și Ucraina din fonduri europene.

În cadrul ședinței, s-a mai decis alocarea de mijloace financiare suplimentare în anul viitor pentru sporirea securității pe trecerile de cale ferată și identificarea soluțiilor pentru excluderea diferenței dintre numărul de automobile înregistrate și cele care trec revizia tehnică.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md