18:43:15 26.04.2024
Stiri

Tarifele la roaming între R. Moldova și România vor fi ELIMINATE. Acordul va fi semnat în cadrul ședinței comune a guvernelor de la București și Chișinău

Economie 14.11.2018 15:26 Vizualizări3103 Autor: Ziarul National
Tarifele la roaming între R. Moldova și România vor fi ELIMINATE. Acordul va fi semnat în cadrul ședinței comune a guvernelor de la București și Chișinău


Cetățenii R. Moldova și cei ai României nu vor mai fi nevoiți să plătească tarife de roaming atunci când vor vorbi la telefon. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Pavel Filip în cadrul ședinței Guvernului.

Oficialul a menționat că astăzi a avut o discuție telefonică cu premierul Viorica Dăncilă, iar dânsa este de acord cu eliminarea tarifelor la roaming.

„La 22 noiembrie curent, la București va avea loc ședința comună a celor două guverne. Sperăm că la această ședință va fi semnat acordul privind eliminarea tarifelor la roaming. Este un pas logic în acțiunile care ne apropie de România”, a declarat Filip.

Odată cu intrarea în vigoare a acordului, cetățenii din ambele țări, care călătoresc ocazional în statul vecin, vor avea acces la serviciile de roaming pentru apeluri și SMS la tarife naționale, iar tariful pentru navigarea pe internet va fi micșorat etapizat până în anul 2022, conform procedurilor stabilite la nivel european.

De asemenea, în cadrul ședinței comune vor fi abordate și alte chestiuni ce țin de apropierea R. Moldova de România. „Vom vorbi despre construcția podurilor și de stabilirea unor legături mai strânse”, a punctat premierul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md