05:06:36 27.04.2024
Stiri

PERICOL pentru ONG-urile din Transnistria. Șevciuk le-a pus GÂND RĂU

Politică 17.08.2015 18:03 Vizualizări1661 Autor: Ziarul National
PERICOL pentru ONG-urile din Transnistria. Șevciuk le-a pus GÂND RĂU timpul.md


Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, se declară îngrijorat de activizarea unor ONG-uri proeuropene în stânga Nistrului.

În cadrul unei ședințe pe care a avut-o astăzi cu șeful comitetului de securitate transnistrean (kgb), Șevciuk i-a cerut acestuia să acorde o mai mare atenție activităților unor organizații neguvernamentale din regiune, prin care se dorește dezinformarea populației, în scopul obținerii susținerii în preajma așa-ziselor alegeri parlamentare din Transnistria.

„Aceste cazuri trebuie făcute publice”, a dat indicații Șevciuk, care și-a exprimat nemulțumirea și față de rețelele de socializare utilizate de locuitorii din regiune.

„Spațiul virtual este tot mai des folosit pentru calomnie, atacuri personale. Tot mai des acestea vin din partea unor funcționari de-ai noștri care nu reușesc să își îndeplinească atribuțiile de serviciu și își exprimă aici frustrările”, a mai spus Șevciuk.

Precizăm că „îngrijorările” liderului nerecunoscut vin la câteva zile după ce deputatul rus Roman Hudeakov, originar din Transnistria, și vicedirectorul Institutului rus de Cercetări Strategice (IRCS), Vasili Kașirin, au făcut prognoze sumbre pentru viitorul liderului de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk.

Cei doi au anticipat că actualul regim de la Tiraspol ar putea fi înlăturat de la putere, urmare a așa-ziselor alegeri parlamentare din regiune.

Aceștia atrăgeau atenția asupra celor 180 de ONG-uri care funcționează în regiune și care, potrivit lor, sunt finanțate de UE și SUA.

„Aceste organizații vor să-i monteze pe transnistreni împotriva Rusiei. Din rândul acestora vor fi înaintați candidații la alegerile parlamentare, pentru a pregăti lovitura de stat”, menționa Hudeakov.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md