17:56:24 07.05.2024
Stiri

Socialiștii preocupați de demolarea fostului „palat al culturii” care a aparținut sindicatelor, liberal-democrații - STUPEFIAȚI de faptul că banditul Kotovski a fost declarat „cetățean de onoare” al Hânceștiului

Politică 01.11.2018 11:13 Vizualizări1585 Autor: Ziarul National
Socialiștii preocupați de demolarea fostului „palat al culturii” care a aparținut sindicatelor, liberal-democrații - STUPEFIAȚI de faptul că banditul Kotovski a fost declarat „cetățean de onoare” al Hânceștiului
Primarul de Hâncești, Alexandru Botnari, i-a înmânat distincția de „cetățean de onoare” al orașului nepoatei lui Grigori Kotovski


Propunerea socialiștilor de a o audia astăzi în Parlament pe ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, vizavi de demolarea fostului „palat al culturii” din sectorul Râșcani care a aparținut sindicatelor a stârnit discuții aprinse.

Deși această propunere nu a fost susținută, deputații au amintit despre situația atât a monumentelor sovietice, cât și a celor în memoria victimelor ocupației sovietice din R. Moldova.

Șeful fracțiunii liberal-democrate din Parlament, Tudor Deliu, a declarat că nu va susține propunerea socialiștilor, după ce, recent, la Hâncești, eroul comunist Grigori Kotovski a devenit „cetățean de onoare”.

Deliu s-a referit la faptul că primarul de Hâncești, Alexandru Botnari, care este vicepreședinte al Partidului Democrat, l-a declarat pe banditul Grigori Kotovski „cetățean de onoare” al acestui oraș, la inițiativa șefului Ligii Tineretului Rus, controversatul Igor Tuleanțev.

„Trebuie să avem o regulă în aceste lucruri”, a spus Tudor Deliu.

Și liberalii Mihai Ghimpu și Lilian Carp au vorbit despre „duble standarde” în acest domeniu, ultimul amintind despre situația deplorabilă a Cimitirului Eroilor Români din Chișinău, terenul căruia a fost vândut și este lăsat în paragină. Ghimpu, de exemplu, a remarcat lipsa unei politici de stat în ceea ce privește monumentele și nimeni nu spune care monument prezintă valoare istorică și care nu.

În discuție a intervenit și democratul Marian Lupu care a declarat că actuala guvernare „are grijă de patrimoniul cultural” și a catalogat drept „populiste” discuțiile la acest subiect, mai ales că fostul „palat al culturii” s-a aflat mulți ani în paragină și „nimănui nu i-a păsat”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md