15:40:04 26.04.2024
Stiri

Pavel Filip a vorbit la Anenii Noi despre FURTUL MILIARDULUI, dar și despre majorarea salariilor: „Creșterea economică va fi resimțită de cetățeni în propriile buzunare”

Economie 26.10.2018 18:19 Vizualizări1636 Autor: Ziarul National
Pavel Filip a vorbit la Anenii Noi despre FURTUL MILIARDULUI, dar și despre majorarea salariilor: „Creșterea economică va fi resimțită de cetățeni în propriile buzunare”


Premierul Pavel Filip a asigurat autoritățile publice locale din Anenii Noi că noua lege a salarizării, care urmează să intre în vigoare începând cu 1 decembrie curent, nu va afecta salariile bugetarilor.

Potrivit lui Filip, noua lege a salarizării în sectorul bugetar prevede nu doar majorări de salarii, dar vine să facă ordine în sistem.

„După implementarea acesteia, nimeni nu va avea de pierdut niciun leu. Totodată, niciun funcționar din sectorul bugetar nu va primi un salariu mai mic de 2 000 de lei, care astăzi este minimumul de existență. Datorită reformei salarizării, creșterea economică va fi resimțită de cetățeni în propriile buzunare”, a subliniat Pavel Filip.

Oficialul a reiterat faptul că reforma salarizării a devenit posibilă datorită creșterii economice din ultimii trei ani. „Această creștere a permis Guvernului să lanseze și mai multe proiecte sociale: „Drumuri Bune pentru Moldova”, „Prima Casă”, „PARE 1+1”, „Start pentru tineri””, a spus prim-ministrul.

În cadrul discuțiilor s-a vorbit despre furtul miliardului din sistemul bancar, migrația cetățenilor, acțiunile Guvernului pentru stabilizarea sectorului bancar și îmbunătățirea mediului de afaceri, reforma pensiilor etc. „Întotdeauna am încercat să scot barierele dintre autoritățile publice centrale și cele locale, noi suntem în aceeași luntre, pentru că toți avem o responsabilitate”.

Totodată, șeful Executivului s-a referit la acțiunile de asigurare a securității energetice a țării: construcția gazoductului Iași – Ungheni - Chișinău și realizarea proiectului de interconectare energetică. „Acestea sunt acțiuni concrete, nu vorbe. Astfel, vom avea surse alternative de gaze naturale și de energie electrică”, a precizat Pavel Filip.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, primarii din Anenii Noi au atins problemele din raion care rămân încă nerezolvate: uzarea sistemelor de apă și canalizare, lipsa mijloacelor financiare pentru renovarea grădinițelor și centrelor de sănătate, cota TVA înaltă la produsele de origine animalieră etc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md