09:12:33 26.04.2024
Stiri

Un mesaj superb pentru toată lumea: „Nu mai PIERDEȚI timpul!”

Știri 26.10.2018 19:01 Vizualizări2408 Autor: Ziarul National
Un mesaj superb pentru toată lumea: „Nu mai PIERDEȚI timpul!” Sursa: bucatarianoastra.online


Acest mesaj atât de frumos care s-a viralizat pe internet i-a fost atribuit Papei Francisc, dar nu există dovezi în acest sens căci pe paginile sociale ale Papei Francisc sau pe site-urile oficiale ale Vaticanului acesta nu este confirmat ca fiind scris de Papa însuși.

Foarte probabil că i-a fost atribuit în mod eronat, iar autorul real rămâne anonim. Cu toate acestea, textul cunoscut și sub numele de „Reminder de la papa Francisc” este un text care merită luat în seama și supus atenției de fiecare din noi, iar unele dintre cuvintele și ideile înfățișate se pare că i-ar aparține totuși Papei…

Nu mai pierdeți timpul!

Viața este atât de scurtă și trece atât de repede, nici nu aveți idee. Nu vă mai pierdeți timpul certându-vă cu ceilalți oameni, iubiți-i și acceptați-i așa cum sunt și ei vă vor îmbrățișa la rândul lor.

Trăiește-ți viața și lasă-i și pe ceilalți să și-o trăiască pe a lor. Cu bunătate și calm, oferindu-ne bunătate și generozitate unii altora…

Nu vă mai criticați corpurile atât de mult și nici nu mai visați la altele, schimonosindu-le pe ale voastre. Trupul este un dar de la Dumnezeu… să îmbătrânești este un proces firesc, este voia divină care ne cheamă la cer.

Nu îți mai face griji în privința facturilor și nu îți mai pierde nopțile și somnul de neliniștea lor. Ești o persoană onestă? Atunci ai încredere că Cineva acolo Sus îți asigură spatele și are grijă ca tu să ai grijă de tine. Fericirea noastră interioară nu vine din lucrurile materiale ale lumii.

Înconjoară-te de persoane care te fac fericit, strălucitor, care cred în tine… Nu știu dacă îți dai seama, dar atunci când ai prieteni, frați și surori care te ascultă, alături de care poți să vorbești orice, să râzi, să cânți, să plângi, să fii tu, ești un om cu adevărat bogat.

Chiar dacă faci o greșeală, mergi mai departe. Și mai departe. Și mai departe. Până când îți găsești propria fericire.

Nu înceta niciodată să fii un părinte bun pentru copiii tăi sau un copil bun pentru părinții tăi. Timpul, dragostea și îmbrățișările tale sunt cele mai bune daruri pe care le poți oferi cuiva.

Jucați-vă unii cu alții, stingeți televizoarele și vorbiți între voi în familie. Descoperiți împreună plăcerea artei, a literaturii, a jocului și faceți din fiecare duminică o zi de sărbătoare.

Și ce dacă locuința ta nu este în perfectă ordine? Contează atât de mult să fie totul ca la carte când vezi ce suflete frumoase cresc în ea?

Nu mai încerca atât de mult să cumperi bogații și lucruri scumpe pentru casa ta, nu te mai îngrijora că nu ai moștenire să îi lași familiei tale. Să îți înveți copiii să fie oameni este cea mai prețioasă comoară și avuție pe care o lași în urmă.

Și fiecare persoană își câștigă existența în parte, așa cum poate, așa că în loc să îți irosești timpul făcând bani, petrece-l mai mult alături de cei dragi.

În tinerețe suntem precum un pârâu năvalnic, la maturitate devenim râuri care curg liber și în grabă, dar la bătrânețe ne transformăm în bazine cu apă lină.

Bucură-te de viață, de lucrurile mărunte. Călătorește, descoperă, bucură-te de drumurile pe care mergi, de locurile pe care le vezi, de micile plăceri pe care ți-a fost dat să le trăiești. Contează că ai călătorit la clasa întâi sau la economy? Nu este același tarif când ajungi în aceeași destinație?

Lasă-ți câinii să se joace cu tine, nu mai păstra pentru musafiri vesela cea mai bună. Și ce dacă se întâmplă să spargi o farfurie sau un pahar? Așterne-ți pe masă cele mai frumoase vase pe care le ai și pe pat cele mai bune așternuturi.

Nu mai păstra pentru zile speciale parfumul tău preferat, da-ți cu el ori de câte ori te întâlnești cu tine însuți. Poartă-ți hainele cele frumoase, pune-ți în picioare pantofii cei mai frumoși, surâsul în care te simți un om frumos.

Și ce dacă? De ce nu? De ce nu acum? De ce să nu te rogi acum, de ce să nu ierți acum, de ce să nu suni acum o persoană pe care o iubești?

Așteptăm Crăciunul, duminicile, reuniunile de sărbători, un început de an nou, așteptăm să avem bani, așteptăm să vină dragostea, așteptăm ca totul să fie perfect… și totuși… și totuși iată care este treaba…

Nu există ca totul să fie perfect. Aici, pe pământ, ființele umane nu pot atinge perfecțiunea, tot ceea ce putem face aici este să învățăm. Așa că acceptați cu inimile deschise această provocare care se numește viață și trăiți-o acum.

Iubiți mai mult, iertați mai mult, îmbrățișați mai mult, iubiți mai intens și lăsați restul să vină de la sine. Iubiți pacea, strigați-o. Pacea poate lăsa impresia că este tăcută dar nu este niciodată, ea este dinamică, proactivă.

Cine a spus că este ușor pentru o ființă umană? Ea nu cere să se nască, dar nici nu vrea să moară.

Încetați să mai fiți negativi și să îi vorbiți pe ceilalți de rău. În loc să îi puneți pe ceilalți jos, încercați să vă ridicați pe voi. Când aveți gânduri negative, scăpați repede de ele. Doar astfel vă veți menține sănătoși. Respectați natura, aveți grijă de ea, nu o mai folosiți în mod tiranic. Dacă o iubiți, învățați să o iubiți în mod frumos.

Și nu în ultimul rând, creați locuri de muncă pentru cei tineri. Ei au un suflet atât de frumos. Lăsați-i să muncească în mod demn și creativ. „Nu este suficient să oferi cuiva mâncare. Trebuie să îi oferi și demnitate. Și demnitatea este când poți aduce acasă mâncare din propria muncă”.

Sursa: bucatarianoastra.online


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md