15:58:55 26.04.2024
Stiri

DETALII din dosarul MITEI pentru judecători: Renumitul medic reținut ar fi transmis 2 000 de euro magistraților pentru a-l îndreptăți într-o cauză care viza moartea unui bebeluș

Social 25.10.2018 15:16 Vizualizări2942 Autor: Ziarul National
DETALII din dosarul MITEI pentru judecători: Renumitul medic reținut ar fi transmis 2 000 de euro magistraților pentru a-l îndreptăți într-o cauză care viza moartea unui bebeluș ZdG


Medicul reținut marți, de rând cu cinci judecători, un procuror, un avocat, un asistent judiciar și o persoană fizică, este învinuit că ar fi plătit mită ca să fie scos basma curată într-un dosar care vizează moartea unui bebeluș.

Potrivit Procuraturii Generale, medicul, care este unul renumit și destul de apreciat la Chișinău - Vadim Scarlat, ginecolog-obstetrician la Institutul Mamei și Copilului, dar și la o clinică privată din capitală, i-a fi transmis unui magistrat, prin intermediul asistentului judiciar, ambii reţinuţi marți, 2 000 de euro pentru ca judecătorul să dea o soluţie favorabilă într-un dosar în care medicul avea calitate de învinuit.

Dosarul de învinuire a medicului, aflat în gestiunea Procuraturii municipiului Chişinău, se referă la decesul unui nou-născut şi pretinsa neglijenţă a medicului care ar fi condus la moartea copilului.

Potrivit actului de învinuire, expertiza medico-legală a demonstrat că există legătura cauzală între decesul copilului şi acţiunile neglijente ale medicului.

În apărarea sa, medicul a solicitat o expertiză în comisie care însă a oferit alte concluzii, diferite de primele. Ca să pună punct divergenţelor, părinţii nou-născutului decedat au solicitat, prin intermediul procurorului, o expertiză independentă la Bucureşti, însă solicitările lor nu au fost acceptate de către magistrat.

Pentru a fi admisă expertiza care l-ar fi disculpat, medicul ar fi recurs la mituirea judecătorului care, în final, a respins atât demersurile procurorului, cât şi ale părinţilor copilului decedat.

Medicul urmează să afle astăzi dacă va sta în continuare în arest, ca și avocatul, asistentul judiciar și persoana fizică vizați în cadrul aceluiași dosar.

CITIȚI și Dosarul MITEI la Curtea de Apel și Judecătoria Chișinău: Trei magistrate în arest, două - acasă. Avocatul, medicul și celelalte persoane reținute vor afla astăzi unde își vor petrece următoarele zile

Anterior, soția lui Vadim Scarlat a declarat pentru „ZdG” că acesta este nevinovat: „Ceea ce pot să vă spun este că totul este fabricat. Altceva nu pot să vă spun nimic. El nu este vinovat sub nici o formă. El este acel spin care trebuie să facă alte momente pentru a doborî pe alţii mai duri şi mai tari. El este ca o momeală. Este un caz pe care eu nu pot să îl divulg acum, nu sunt în drept”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md