08:32:46 26.04.2024
Stiri

Ambasadorul Daniel Ioniță: „Ostașii noștri cu sacrificiu, cu vitejie au luptat pentru a face România ceea ce este astăzi - un stat modern, profund ancorat în realitățile secolului XXI. Suntem membri ai UE, membri ai NATO”

Știri 24.10.2018 18:38 Vizualizări765 Autor: Ziarul National
Ambasadorul Daniel Ioniță: „Ostașii noștri cu sacrificiu, cu vitejie au luptat pentru a face România ceea ce este astăzi - un stat modern, profund ancorat în realitățile secolului XXI. Suntem membri ai UE, membri ai NATO”


„Ostașii noștri cu sacrificiu, cu vitejie au luptat pentru a face România ceea ce este astăzi: un stat modern, profund ancorat în realitățile secolului XXI. Suntem membri ai UE, membri ai NATO. Suntem un stat care încearcă prin tot ceea ce face să promoveze stabilitatea și securitatea în zona sa de apartenență geografică. Lucrurile acestea nu ar fi fost posibile fără jertfa și fără sângele vărsat de ostașii noștri”.

Declarația îi aparține Ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, și a fost făcută în cadrul ceremoniei militare de comemorare a eroilor români organizată la Cimitirul Eroilor Români din localitatea Feștelița, raionul Ștefan Vodă, cu ocazia Zilei Armatei Române, marcată pe 25 octombrie.



La Feștelița a organizat un ceremonial religios susținut de un sobor de preoți din cadrul Mitropoliei Basarabiei şi Exarhatului Plaiurilor, alocuțiuni ale secretarului general de stat Radu Burduja din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Moldova, ale autorităților locale, depuneri de flori, precum și un emoționant moment poetic susținut de elevii de la gimnaziul „Vasile Moga” din această localitate.

„În contextul Centenarului Marelui Război, gândurile noastre se îndreaptă spre sufletele celor 330 de mii de militari români, morți în luptă sau prizonierat, toți punând interesul patriei mai presus decât propria lor existență. Ei sunt eroii României Mari, caractere curate, care au luptat pentru realizarea unui ideal național: întregirea țării”, a declarat la același eveniment și ataşatul apărării militar şi aero al României în Republica Moldova, colonelul Cristi Ladaniuc.

Menționăm că în Cimitirul Eroilor Români din localitatea Feștelița sunt înhumați 45 de ostași români căzuți pe câmpul de luptă, iar acest loc de veci a fost renovat de Guvernul României acum câțiva ani.


Stiri relevante

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md