10:35:12 26.04.2024
Stiri

Pompierul rănit după explozia din blocul de pe bd. Moscovei ajunsese printre primii la locul tragediei: Ce i s-a întâmplat atunci când a observat oameni striviți sub plăcile de beton

Social 08.10.2018 10:08 Vizualizări2755 Autor: Ziarul National
Pompierul rănit după explozia din blocul de pe bd. Moscovei ajunsese printre primii la locul tragediei: Ce i s-a întâmplat atunci când a observat oameni striviți sub plăcile de beton


Printre victimele exploziei produse sâmbătă-seară în blocul de pe bd. Moscovei 11/5 se numără și un pompier care, alături de proprietara apartamentului de la etajul 16 în care s-ar fi produs deflagrația, sunt singurii care mai rămân internați în spital.

Liliana Pușcașu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că pompierul a ajuns, împreună cu alți colegi, printre primii la locul tragediei, la puțin timp după ce explozia a fost anunțată la ora 22.42.

Salvatorul a urcat la etajele afectate și a observat victime prinse sub plăcile de beton, căzute de la etajele superioare.



„Pompierul a încercat să efectueze imediat lucrări de deblocare, pentru a scoate victimele. În acel moment, o altă placă de beton a căzut peste el”, ne-a povestit Liliana Pușcașu despre circumstanțele în care s-a rănit pompierul.

Colegii săi l-au recuperat în timp util și pompierul a fost transportat la Spitalul de Urgență din Chișinău cu diferite traumatisme.



Purtătoarea de cuvânt a IGSU ne-a spus că starea sănătății acestuia este acum satisfăcătoare și pompierul urmează a fi externat din spital în șapte zile.

Cealaltă victimă este internată la Reanimare, iar în momentul în care a ajuns la spital le-a spus medicilor că a vrut să prepare mâncare și, când a aprins un chibrit la bucătărie, s-a produs explozia.

Deflagrația a cauzat moartea a trei persoane, o a patra nefiind de găsit deocamdată. Totodată, explozia a distrus zece apartamente.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md