22:01:45 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Tinerii din PD, protest împotriva „finanțării PAS și PPDA de către oligarhi străini certați cu legea”

Partide/Comunicate 04.10.2018 09:33 Vizualizări2093 Autor: Ziarul National
VIDEO // Tinerii din PD, protest împotriva „finanțării PAS și PPDA de către oligarhi străini certați cu legea” captură privesc.eu


UPDATE // Protestatarii au ajuns la sediul PAS și o invită pe Maia Sandu să iasă în față lor. „Am alergat jumătate de Chișinău după ei și nu vor să iasă în fața noastră să ne spună ce au de gând să facă pentru țară. O să le lăsăm mesajele respective (pancartele n.r.) pe pragul sediului”, a spus Harghel.





UPDATE // Coloana de protestatari se îndreptă în aceste momente către sediul PAS. „Noi vrem să le spunem lui Andrei Năstase și Maiei Sandu că e o rușine să fii finanțat din banii oligarhului Ablyazov. De asemenea, vrem să le spunem celor doi că trăiesc pe banii din miliardul furat, altfel nu ne putem explica cum Năstase își ține familia în Germania. Vedem că acești curajoși au fugit de noi. Facem apel către liderii așa-zisei opoziții să vină și să discute deschis cu noi și să ne spună care este planul lor de țară”, a spus liderul organizației de tineret a PD, Alexandru Cauia.

Un alt lider al tinerilor democrați, Ion Harghel, afirmă că PAS și PPDA nu au un plan de țară și ar urmări doar să-i readucă în R. Moldova pe Victor și Viorel Țopa, precum și să-l elibereze din pușcărie pe Veaceslav Platon. „Fundația „Open Dialog” finanțează separatismul în Donbas și opoziția din R. Moldova”, a mai spus Harghel.

***

Mai mulți reprezentanți ai Organizației de Tineret a Partidului Democrat (PD) organizează o acțiune de protest împotriva „finanțării Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” de către oligarhi străini certați cu legea”.

Protestul se desfășoară în fața Parlamentului, acolo unde și Mișcarea de Rezistență Națională ACUM anunțase o manifestație în cadrul căreia să ceară investigarea beneficiarilor furtului miliardului, publicarea raportului Kroll 2 și votarea Legii Magnițki în Parlament. Ulterior, pentru a evita contramanifestanții, Mișcarea ACUM s-a mutat în fața Guvernului.

Democrații aveau la protest pancarte pe care era scris: „Maia Sandu, cum e sa zbori la Doha cu avioanele plătite de Șor”. De asemenea, aceștia scandează „Maia Sandu și Filat, miliardul au furat”, precum și „Platon, Șor și Filat, miliardul l-au furat”.

Prin pancartele afișate, tinerii democrați arată că PAS și PPDA ar fi finanțate de Fundația „Open Dialog”, care ar aparține oligarhului kazah Muhtar Ablyazov.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md