17:06:19 03.05.2024
Stiri

Șeful de la „Moldtelecom”, viceministru al Economiei

Politică 12.08.2015 16:08 Vizualizări3778 Autor: Raisa Lozinschi
Șeful de la „Moldtelecom”, viceministru al Economiei


Șeful SA „Moldtelecom”, Vitalie Iurcu, a fost numit astăzi viceministru al Economiei.

Iurcu va fi responsabil de restructurarea companiilor de stat în cadrul ministerului.

Acesta a fost numit în funcția rămasă vacantă după eliberarea viceministrului Tudor Copaci. Ceilalți doi viceminiștri ai Economiei, Valeriu Triboi și Octavian Calmâc au fost reconfirmați în posturi.

Remanieri la nivelul de viceminiștri au făcut și alte ministere. Astfel, de la Ministerul Justiției a fost eliberat din funcție viceministrul Sergiu Gurduza, fiind înlocuit cu Eduard Serbenco, prodecan al facultății de drept de la USM.

La Ministerul Apărării, a fost demisă din funcția de viceministru Ana Vasilache, fiind înlocuită cu Gheorghe Galbura, care activează de mai mulți ani în cadrul ministerului.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor l-a eliberat din funcția de viceministru pe Liviu Oboroc, numindu-l în loc pe Anatol Usatîi, anterior viceministru al Transporturilor.

De la Ministerul Educației a plecat viceministrul Igor Grosu, fiind înlocuit cu Ion Șișcanu, istoric.

Ministerul Mediului a renunțat la viceministrul Dragoș Cimpoieș, în favoarea lui Victor Morgoci, anterior secretar adjunct al Parlamentului.

De la Ministerul Sănătății au fost eliberați din funcție doi viceminiștri - Andrei Uncuța și Octavian Grama, în locul lor fiind numiți Gheorghe Țurcanu, anterior viceministru al aceluiași minister, și Valentina Rotaru, medic, administratorul unei clinici private.

De asemenea, au fost numiți viceminiștri noi la Ministerul Tineretului și Sportului. Este vorba despre Dragoș Hâncu și Andrei Spânu, care îi vor înlocui pe Ivan Florea și Victor Zubcu.

La Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Culturii, Ministerul Finanțelor și Ministerul Tehnologiie Informației și Comunicațiilor au fost reconfirmați în funcție foștii viceminiștri.

Tot astăzi, au fost schimbați șefii mai multor agenții de stat. Astfel, în locul lui Alexandru Coman, la Agenția Medicamentului a venit Vladislav Zara, care anterior a avut o experiență bogată în cadrul Serviciului Vamal.

La Inspectoratul Ecologic de Stat, pe perioada exercitării mandatului de deputat de către Veaceslav Untilă, fotoliul de șef al instituției va fi ocupat de Igor Talmazan.

Și agenția „Moldsilva” va avea un nou director - Mihai Pașcovschi.

De asemenea, a fost demis din funcția de director al Autorității Aeronautice Civile, Iurie Armaș, și a fost înlocuit cu Mircea Maleca, anterior director al „Air Moldova”.

Din 21 august urmează a fi demis din funcție Nicolae Platon, șeful Agenției Turismului, și în locul lui va fi numit Iurie Carp, fostul director al Agenției pentru Siguranța Alimentelor.

Va fi schimbat și șeful Agenției Naționale Antidoping. Noul director este Serghei Afanasenco, fostul ministru al Tineretului și Sportului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md