23:11:36 05.05.2024
Stiri

Vrei la studii peste hotare? Cel mai mare Târg Internațional de Universități începe la Chișinău

Social 18.03.2015 14:05 Vizualizări3606 Autor: Ziarul National
Vrei la studii peste hotare? Cel mai mare Târg Internațional de Universități începe la Chișinău


Peste 25 de expozanți din R. Moldova, România, Ungaria, Bulgaria, Germania, Grecia, Cehia, SUA, Danemarca, Olanda, Marea Britanie, Franța și Elveția își vor prezenta programele de studii destinate tinerilor din R. Moldova la cel mai mare Târg Internațional de Universități, MIEF.

Evenimentul va avea loc vineri și sâmbătă, 20 și 21 martie, la „Casa Sărbătorii” de pe teritoriul Centrului „Moldexpo”.

În cadrul evenimentului, tinerii vor avea posibilitatea să discute cu reprezentanții instituțiilor de învățământ despre ce înseamnă să fii student la o universitate internațională, despre programele de licență, master, doctorat, schimb de experiență, școli de vară și voluntariat.

De asemenea, universităţile vor oferi informații despre taxele de școlarizare, posibilități de finanțare, programele disponibile și procesul de aplicare etc.

Pentru a „naviga” mai ușor prin lista lungă de universități, vizitatorii au la dispoziție o platformă în care pot vedea universitățile care au programe ce i-ar interesa.

Astfel, participanții la târg pot veni pregătiți la eveniment pentru a obține informații personalizate privind aplicația lor. Platforma poate fi accesată aici.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Uniunii Europene prin programul „Study in Europe”. Programul asigură informații despre universități, începând cu domeniile de studiu pe care acestea le pun la dispoziție și până la costurile de trai din diverse țări.

De asemenea, la standul „Study in Europe”, vizitatorii vor avea ocazia să afle despre Erasmus+, care este un proiect al Uniunii Europene prin intermediul căruia tinerii pot beneficia de programe educative, traininguri și schimburi de experiență în alte țări și oferă multe alte oportunități pentru tinerii din estul Europei, inclusiv din R. Moldova.

La MIEF vor avea loc și sesiuni de prezentare, menite să-i ajute pe cei ce vor să afle mai multe detalii despre studiul într-o anumită țară sau la o anumită universitate. În cadrul acestora vor fi prezentate informații despre diferitele sisteme academice și particularitățile lor, despre școlile de vară și activitățile extra-școlare, despre pașii necesari realizării unei aplicații la studii în străinătate, dar și despre oportunitățile de carieră și modul în care universitățile își ajută absolvenții să aleagă domeniul potrivit.

Pentru a participa la eveniment este necesară înscrierea pe site-ul mief.md, iar accesul la târg este gratuit.

MIEF este organizat de către grupul „Educativa” din România. Organizația non-guvernamentală de peste Prut desfășoară anual RIUF (Romanian International University Fair), care are o experiență de 11 ani și 15 ediții derulate. De-a lungul timpului, târgul a adunat peste 150 de expozanți din 20 de țări, iar anual sunt prezenți peste 15 000 de vizitatori. RIUF aduce în fața tinerilor cea mai mare ofertă de studii în străinătate, dar și oportunitatea de a beneficia de consultanță educațională gratuită în cadrul târgului.


Stiri relevante
02.05.2024 09:29 818 Joia Mare: Tradiții

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md