02:27:44 27.04.2024
Stiri

Oleg Serebrian a explicat de ce Ambasada și Consulatul R. Moldova din Germania au fost temporar EVACUATE

Politică 07.09.2018 17:29 Vizualizări2742 Autor: Ziarul National
Oleg Serebrian a explicat de ce Ambasada și Consulatul R. Moldova din Germania au fost temporar EVACUATE Europa Liberă


Ambasadorul R. Moldova la Berlin, Oleg Serebrian, a confirmat că atât Ambasada, cât și Consulatul de la Frankfurt au fost temporar evacuate din motive de securitate, după ce comunitatea turcă din Germania a organizat proteste în faţa sediilor acestor instituții.

„Au fost nişte proteste organizate de comunitate turcă din Germania, care este cea mai importantă din Uniunea Europeană. Era de aşteptat. Am fost preveniţi de poliţia federală că vor fi astfel de acţiuni de protest în faţa celor două misiuni. Se aşteptau evenimente de amploare. Nu putea şti care va fi comportamentul lor, de asta din măsuri de securitate, din măsuri de precauţie, cele două misiuni au fost temporar evacuate. După încheierea protestelor s-a revenit la programul normal”, a declarat Serebrian, citat de Publika TV.

Potrivit diplomatului, poliţia federală continuă să monitorizeze situaţia pentru că pot fi implicate şi elemente indezirabile în aceste acţiuni de protest. „În niciun caz nu putem minimiza amploarea evenimentului şi pericolele la care pot fi expuşi şi diplomaţii, dar şi cetăţeni simpli care pot veni la Ambasadă sau la Consulatul general. Securitatea este întărită, ambele misiuni sunt discret supravegheate. Dacă vom avea alte declaraţii ulterioare de făcut, vor fi făcute prin serviciul de presă al Ministerului de Externe. Nu dorim că creăm o panică în plus, dar e firesc în această situaţie să fie luate măsuri sporite de securitate”, a punctat Oleg Serebrian.

Întrebat dacă pe lângă protestele organizate, angajaţii misiunilor diplomatice au primit ameninţări, Serebrian a declarat: „Posibil să fi fost astfel de lucruri prin reţelele de socializare. Ne-am interesat la lucrătorii tehnici care activează în misiunile noastre în Germania și personal nu au primit. Nu se exclud ca ameninţările să fi fost făcute pe o reţea de socializare, dar nu am primit nimeni personal”.

Acesta a mai adăugat că poliţia federală a fost cea care a anunţat misiunile diplomatice despre acţiunile de protest organizate de comunitatea turcă. Şi tot poliţia a fost cea care a sugerat sporirea măsurilor de securitate şi evacuarea temporară.

Misiunile diplomatice au fost închise pentru trei ore, iar ulterior au revenit la regimul normal de activitate, mai transmite sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md