13:00:17 26.04.2024
Stiri

Dacă vrei să crești o fiică de succes, fii o mamă cicălitoare!

Știri 25.08.2018 18:01 Vizualizări1454 Autor: Ziarul National
Dacă vrei să crești o fiică de succes, fii o mamă cicălitoare! Sursa: secretele.com


Spune-i fiicei tale adolescente, că nu poate ieși împreună cu prietenii săi în această sâmbătă seară și următorul lucru pe care îl vei vedea este că îți va trânti imediat ușa în nas. Nimeni nu vrea să aibă o mamă cicălitoare, dar un studiu a arătat că a fi o astfel de mamă, aduce beneficii atât mamei cât și fiicei.

Studiul efectuat la Universitatea din Essex a arătat că fetele ai căror părinți au așteptări mari de la ele și, mai important, sunt adesea cicălitori sunt mai susceptibile să ajungă femei de succes.

Cercetarea, condusă de Ericka Rascon-Ramirez, a studiat viața a peste 15 000 de fete cu vârste cuprinse între 13 și 14 ani, din 2004 până în 2010. Studiul a confirmat că standardele ridicate ale părinților joacă un rol semnificativ în alegerile pe care fetele le fac în viață.

Mai exact, aceste fete au mai puține șanse să rămână gravide în adolescență, să fie șomere sau să rămână la locuri de muncă cu salarii mici. Ele se descurcă bine la școală și merg la universitate.

„Cred că cei mai mulți părinți vor fi de acord că a fi un părinte cicălitor nu este ușor deloc. A te comporta astfel cu o fiică adolescentă, în cele mai multe cazuri, duce la certuri, ochi dați peste cap și trântit de uși. Dar, studiul arată că cicăleala are un efect profund asupra copiilor, chiar și atunci când reacționează în aceste moduri.”

Referindu-se la acest aspect, Rascon-Ramirez a spus: „În multe cazuri, fiind copii am reușit să facem ceea ce credeam că este mai convenabil pentru noi, chiar și atunci când era împotriva voinței părinților noștri. Dar indiferent cât de greu am încercat să evităm recomandările părinților noștri, este posibil ca ei să fi ajuns să influențeze într-un mod mai subtil alegerile pe care le considerasem extrem de personale“.

De asemenea, a observat: „Ceea ce așteptau părinții noștri cu privire la alegerile noastre școlare a fost, foarte probabil, un determinant major al deciziilor noastre privind conceperea unui copil sau nu în timpul adolescenței”.

Deci, dacă fiica adolescentă își dă ochii peste cap și se înfurie când îi dai sfatul și o avertizați despre eșecurile care vin odată cu devenirea unei mame adolescente, nu îți pierde speranța. Cuvintele tale i-au intrat în cap și probabil că vor rămâne acolo pentru totdeauna.

Iar dacă mamele care au așteptări medii se întreabă dacă fiicele lor adolescente au mai multe șanse de a rămâne însărcinate la acea vârstă, studiul a arătat că părinții cu standarde înalte pot reduce șansele fiicei lor de a rămâne însărcinată cu 4% în comparație cu părinții cu așteptări medii.

Și în ceea ce privește băieții, nu există niciun motiv să credem că presiunea parentală nu va avea influență asupra alegerilor majore pe care trebuie să le facă în viată.

Deci, toți părinții de băieți și fete, simțiți-vă liberi să le spuneți copiilor voștri ce așteptări aveți, deoarece ei vă vor mulțumi pentru asta mai târziu.

Sursa: secretele.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md