14:11:42 26.04.2024
Stiri

Ambasadorul Daniel Ioniță comentează PROTESTUL opoziției de la Chișinău din fața Ambasadei României: „România este un stat care are o memorie lungă”

Politică 24.08.2018 12:20 Vizualizări2321 Autor: Ziarul National
Ambasadorul Daniel Ioniță comentează PROTESTUL opoziției de la Chișinău din fața Ambasadei României: „România este un stat care are o memorie lungă” facebook


Ambasadorul României în R. Moldova, Excelența Sa Daniel Ioniță, a comentat scurt protestul organizat de reprezentanții Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) în fața misiunii diplomatice pe 12 august curent.

„România este un stat mai mare decât pare la prima vedere, un stat care are o memorie lungă. Este un stat membru al UE și NATO. Cred că ar fi o greșeală să judecăm relațiile cu România prin prisma relațiilor dintre partidele de la București și partidele de aici”, a declară Daniel Ioniță într-un interviu pentru Deschide.md.

Oficialul amintește că există foarte mulți cetățeni din R. Moldova care au dublă cetățenie, adică și pe cea română. „În cazul respectiv, ar trebui să ne uităm cu mare atenție cine anume a fost la manifestările respective și în ce calitate. Evident nu este rolul meu ca Ambasador să intru în evaluări de natură politică, nu am făcut-o și nu o voi face”, a adăugat Excelența Sa, precizând că România este un stat care va susține R. Moldova atâta timp cât evoluțiile de la Chișinău se încadrează în conceptele democratice și ale statului drept.

Amintim că, pe 12 august curent, câteva zeci de adepţi ai PPDA, PAS și PLDM au participat la Chişinău la o demonstrație de sprijin a protestelor antiguvernamentale din Bucureşti. Manifestaţia a început în centrul capitalei, la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, şi a continuat la Ambasada României. Participanţii au scandat „PD şi PSD aceeaşi mafie!", „Fără penali!”, „Jandarmilor, ruşine!”, „Fraţi români nu cedaţi, hoţii la dubă-i băgaţi!”, „Jandarmeria apără hoţia!”, „Stop violenţa!”, „Jos tortura!” „Protestăm, nu cedăm!”, „Suntem solidari!”.

Unii analiști politici au criticat manifestanții pentru că au protestat în fața Ambasadei României, mai ales că Bucureștiul a susținut tot timpul R. Moldova. Manifestanților li s-a reproșat, de asemenea, și faptul că niciodată nu au protestat în fața Ambasadei Federației Ruse, care are armată și armament pe teritoriul R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md