03:44:18 27.04.2024
Stiri

CAUZELE spiritual-psihologice ale bolilor în viziunea unui bioenergetician rus

Știri 22.08.2018 17:03 Vizualizări9307 Autor: Ziarul National


CAUZELE spiritual-psihologice ale bolilor în viziunea unui bioenergetician rus sursa: google.ro

În urmă vastei sale experiențe în terapie și investigații, cunoscutul bioenergetician aduce o viziune interesantă și controversată asupra bolilor, percepându-le cauzele dintr-o perspectiva spirituală.

Serghei Nikolaevic Lazarev este un renumit bioenergetician rus contemporan, autor al cărții Karma sau armonia dintre fizic, psihic și destin.

Iată care sunt, în concepția lui Lazarev, cele șapte cauze spirituale ale bolilor:

Cauza întâi: Oamenii sănătoși nu-și permit să țină supărări

Relațiile dintre oameni, este de părere S.N. Lazarev, sunt generate de niște coduri ale câmpurilor lor. Făcând rău unei anumite persoane, faci rău de fapt întregului Univers, atacând practic structura bioenergetică a câmpului. Pentru a elimina supărarea, trebuie să te eliberezi de motivul supărării. Cere iertare celor care le-ai făcut rău și încearcă să repari cumva răul făcut voluntar sau involuntar. Altfel, mai devreme sau mai târziu, acesta se va răsfrânge asupra ta.

Dacă ai greșit și ai făcut ceva rău, singura modalitate de a scăpa de karma faptei tale este aceea de a încerca să-ți îndrepți greșeala, regretând-o cu adevărat și asigurându-te că nu o mai repeți niciodată. Căința nu este un șir de remușcări sterile. A te cai înseamnă a-ți îndrepta toate forțele asupra propriei schimbări și niciodată să nu-ți mai repeți greșelile. Sentimentul jignirii adus celorlalți este o primejdie. Supărarea trebuie eliberată, consideră Lazarev. Nu doar că îl afectează pe cel care o acumulează, dar se poate răsfrânge la nivel energetic asupra copiilor persoanei respective.

Cauza a doua: Există un mare păcat pe care îl poate comite un om în viață: să ucidă iubirea.

Boala poate îndeplini diferite funcții. Prima este cea de avertizare. A doua este cea de oprire a activității care împiedică dezvoltarea normală a omului, iar a treia cea de eliminare a mecanismelor care permit răspândirea informației negative. Nu trebuie să uităm că suntem celulele unui singur organism imens care se cheamă omenire care, la rândul lui este o parte a unui sistem unitar, Universul, afirmă Lazarev în cartea sa. Încă din momentul sarcinii, între mamă și copil există o legătură puternică realizată prin intermediul câmpului. Schimbările negative din structura câmpului femeii pot cauza anumite suferințe și dureri în viața viitorului copil. Prin urmare, trăirile emoționale ale mamei au repercusiuni asupra copilului.

Câmpul infoenergetic al părinților este cel care determină destinul și personalitatea copilului chiar și înainte de concepție. Îndoielile cu privire la aducerea pe lume a unui copil, la fel ca și dorința de a avea neapărat fată sau neapărat băiat afectează structurile câmpului viitorului copil. Aceste dorințe, chiar și nemanifestate la nivel verbal, pot da naștere unor deformări în câmpul structural al copilului.

De asemenea, Lazarev mai atribuie o cauză spirituală bolilor, o cauză mai puțin vizibilă. Afecțiunile de sănătate de care suferă mama și prin care trebuie să-și ispășească karma pătrund în câmpul copilului. Karma mamei poate fi trecută copilului, cauzând îmbolnăvirea acestuia. Femeia care ucide iubirea în bărbatul care o iubește distruge structurile spirituale fine atât ale ei, cât și ale bărbatului, iar copilul născut în astfel de condiții poate avea niște structuri deformate ale spiritului, adaugă Lazarev. În schimb, Bărbatul și femeia care se iubesc își îmbunătățesc karma, se vindecă pe ei și pe copiii lor.

Cauza a treia: Nu judecați ca să nu fiți judecați.

Vorbele și gândurile rele pe care le aruncăm asupra noastră sau asupra celorlalți nu sunt altceva decât atacuri energetice la adresa propriei persoane sau la adresa celorlalți. Aceste atacuri prezintă un pericol major, distrugând câmpurile energetice proprii sau pe ale celorlalți. De asemenea, vorbele negative cu impactul cel mai puternic și malefic sunt cele care au în vedere persoanele cele mai apropiate (părinți, frați, rude etc) sau persoanele iubite. Gradul de comuniune la nivelul câmpului poate fi diferit; între cei ce se iubesc el atinge cele mai înalte cote. Sentimentul de iubire îl înalță pe om, nivelul energetic al îndrăgostitului este foarte înalt și de aceea orice influențare negativă a acestuia devine extrem de periculoasă.

Totodată, cea mai bună metodă energetică de a răspunde unui atac energetic nu este aceea de a-i răspunde tot printr-un atac energetic, ci prin puterea de a ierta cu adevărat. Cu alte cuvinte: încercați să nu-i vorbiți de rău pe cei care ți-au făcut rău sau vorbesc rău despre voi. Prin vorbele negative adresate cuiva, aducem de fapt o injurie de natură spirituală persoanei respective. Distrugem câmpul bioenergetic al persoanei respective, dar și propriul câmp.

Cauza a patra a apariției unor boli o constituie vampirismul energetic.

Vampirismul energetic nu înseamnă doar furtul de energie efectuat asupra unei persoane. El se referă și la prejudicierea structurii fine a câmpului care poate duce la deformarea liniilor karmice ale destinului, sănătății, psihicului. În momentul în care o persoană apelează cu rea intenție la energia unei alte persoane, acelei persoane, i se închid canalele de legătură cu universul, provocând un colaps energetic și nevoia de a fura din ce în ce mai multă energie. Furtul constant de energie de la ceilalți poate da naștere unor boli grave, iar aceste boli grave sunt transmise sau trecute mai departe copilului vampirului. În multe cazuri, copilul unui vampir energetic devine la rândul său vampir energetic, iar spiritual este greu de salvat.

Pentru că oamenii au refuzat treptat să-și mai procure energia din sursa infinită a universului, au apelat la o altă sursă: oamenii. Este adevărat că această sursă este mai la îndemână, însă ea este epuizabilă și contrar legilor universului. Cum se manifestă practic vampirismul? Lazarev explică: Dacă este vorba de un copil, acesta începe să-și irite mama, s-o necăjească. Ea începe să țipe în permanență, se înfurie și îi cedează energie. Copilul își bate joc de colegii de joacă, îi jignește, chinuie animalele, râde și își bate joc de cei vârstnici în scopul obținerii energiei. Prin urmare, provocarea de chinuri fizice și spirituale unui alt om este una din formele de vampirism. Lazarev este de părere că una din metodele de a lupta împotriva furtului de energie este rugăciunea. Prin natura sa, rugăciunea are rolul de a îndrepta deformațiile structurii spirituale.

Cauza a cincea: Nu degeaba se spune că despre morți trebuie să vorbim numai de bine.

Între lumea fină a morților și lumea noastră fizică sunt posibile contacte, iar dacă ele apar, acest lucru dăunează ambelor lumi. Câmpurile morților și ale viilor trebuie clar delimitate. De asemenea, spune Lazarev, este greșit să purtăm sentimente de ranchiună unei persoane decedate. Aceste sentimente de pică pot avea consecințe negative în lumea fizică (boli) și psihică (afecțiuni psihice sau schimbări de personalitate) a celui care rămâne.

Cauza a șasea: Orice gând legat de sinucidere este extrem de periculos și de distructiv pentru om și pentru descendenții lui.

Lipsa dorinței de a trăi este cunoscută în termeni medicali ca stare depresivă. Absența dorinței de a trăi poate fi cauza mai multor afecțiuni, putând afecta dramatic destinul sau personalitatea unei persoane. Gândurile referitoare la lipsa dorinței de a trăi, lipsa dorinței de a crea o altă viață (de a avea copii) sau comiterea tentativelor de sinucidere creează un program de autodistrugere în câmpul bioenergetic, este de părere Lazarev.

Chiar dacă aceste intenții s-au manifest în urmă cu 3-4 generații, programul se transmite ereditar urmașilor. Greșelile săvârșite de părinți, chiar și în timpul în care copilul se afla în burta mamei, dăunează câmpului copilului. Decepțiile sau dezamăgirile părinților legate de copii (de sexul acestora spre exemplu), susține Lazarev în cartea sa, pot cauza în viitor tentative de sinucidere din partea copilului respectiv. Numai cinci minute de dezicere de copil pot costa ani mulți de izolare, reproșuri, supărări, ură, afirmă Lazarev. Când mama jignește prin cuvânt, privire, gest, nemaivorbind de faptele copiilor săi, ea nu înțelege că inițiază în copil un program care peste un an, doi poate să-l împingă sub roțile mașinii sau să-i provoace o boală gravă”.

Cauza a șaptea: În fiecare om există un suflet, începutul sacru, ceva omenesc și ceva animalic.

În stare normală trupul trebuie să primească hrană de la suflet, sufletul de la spirit iar spiritul de la Dumnezeu. Excluderea oricărei din aceste verigi este inadmisibilă, iar viața bazată doar pe principiul primitiv al îmbuibării trupului fără a da atenție și celorlalte verigi reprezintă calea cea mai sigură spre regres.

Hrana noastră cea de toate zilele deține un rol primordial în configurarea structurii câmpului uman. Da, vindecarea unei persoane este posibilă printr-o alimentație corectă, este de părere Lazarev. Trebuie să fim extrem de atenți cu ceea ce ne alimentăm trupul. Aici, bioenergeticianul dă ca exemplu iudaismul. În iudaism, sângele din carne este considerat ca păstrând viață în el, fiind interzis să mănânci viața laolaltă cu carnea: Să nu mănânci sângele, ci să-l verși jos ca apa (Deuteronomul). Sângele este păstrătorul datelor despre viața corpului fizic, în el stă toată informația privind bolile, simțurile și trăirile emoționale pe care le încearcă animalele la tăiere.

Sursa: uti24.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md