15:56:36 26.04.2024
Stiri

Cadou de la Putin pentru ministrul austriac de Externe, care se însoară: „Este o rușine”

Știri 18.08.2018 13:00 Vizualizări2416 Autor: Ziarul National
Cadou de la Putin pentru ministrul austriac de Externe, care se însoară: „Este o rușine” Pagina de Rusia


Președintele rus Vladimir Putin face un gest neobișnuit și îi oferă ministrului austriac de externe, Karin Kneissi, drept cadou de nuntă, o orchestra de muzică tradițională rusească care să-i încânte pe invitați.

Vladimir Putin va participa la nunta ministrului austriac de Externe împreună cu un cor de cazaci de pe Don. Potrivit presei austriece, corul cazacesc va fi cadoul președintelui rus pentru „tinerii însurăței”.

Ministrul austriac de externe Karin Kneissl se căsătorește cu omul de afaceri Wolfgang Meilinger. Nunta este programată sâmbătă.

Participarea lui Vladimir Putin la acest eveniment a stârnit controverse. El se află printre cei 100 de invitați selecți și va sosi la eveniment însoțit de un cor traditional de muzică rusească alcătuit din 10 persoane, drept cadou de nuntă pentru Karin Kneissi, ministrul austriac de externe, transmite Agerpres.

Kremlinul a confirmat că Vladimir Putin a acceptat invitaţia la nuntă. După eveniment, Vladimir Putin se va deplasa la Berlin pentru o întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel.

Liderul de la Kremlin se va numără printre cei circa o sută de invitaţi la nunta şefei diplomaţiei austriece, printre ei numărându-se şi cancelarul conservator Sebastian Kurz, precum şi vicecancelarul Heinz Christian Strache, liderul extremei drepte austriece.

Dar inedita prezenţă a preşedintelui rus la acest eveniment i-a iritat pe reprezentanţii opoziţiei austriece, mai ales în contextul în care Austria deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

„Cum poate preşedinţia austriacă a Consiliului UE să joace rolul de intermediar onest pe care-l pretinde, dacă ministrul Afacerilor Externe şi cancelarul se plasează atât de clar de o parte?”, a reacţionat liderul grupului parlamentar al Partidului Social-Democrat (de opoziţie), Andreas Schieder.

„Este vorba despre o provocare de dimensiune europeană”, a adăugat eurodeputata aceluiaşi partid, Evelyn Reger, care consideră prezenţa lui Putin la nunta ministrului Kneissl drept o „ruşine pentru imaginea Austriei”.

Kneissl a devenit ministru al Afacerilor Externe al Austriei în 2017, fiind propusa de miscarea populistă de dreapta „Partidul Libertății”, care face parte din coaliția de guvernământ din Austria împreuna cu Partidul Popular Conservator al cancelarului Sebastian Kurtz.

„Partidul Libertății” este cunoscut pentru poziția sa prorusă și chiar a încheiat un acord de cooperare cu partidul putinist „Rusia Unită”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md