13:19:40 26.04.2024
Stiri

Zumbreanu îl INVITĂ pe Dodon la CNA! „Ne-ar fi foarte interesant să cunoaștem SURSA”

Anticorupție 17.03.2015 15:52 Vizualizări1724 Autor: Virginia Nica
Zumbreanu îl INVITĂ pe Dodon la CNA! „Ne-ar fi foarte interesant să cunoaștem SURSA”


Reprezentantul Centrului Național Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu, a declarat că, în cazul dosarelor legate de Banca de Economii și Banca Socială, sunt audiate pe moment șase persoane, și anume directori și fondatori ai firmelor prin intermediul cărora au fost scoși banii. De asemenea, a fost interogat și fostul șef al Consiliului de Administrație al BEM, Ilan Shor.

Potrivit lui Zumbreanu, șeful Direcției urmărire penală din cadrul CNA, în urma celor opt percheziții efectuate astăzi în comun cu procurorii anticorupție, la sediul Centrului au fost aduse șase persoane care sunt audiate de ofițerii de urmărire penală și procurori.

„Este vorba de directorii firmelor prin intermediul cărora au fost scoși bani de la cele două bănci. Sunt și martori, și persoane bănuite. Ilan Shor este audiat acum de procurorii anticorupție. Are statut de bănuit”, a comunicat Bogdan Zumbreanu.

El s-a mai referit și la declarațiile liderului socialiștilor, Igor Dodon, cu privire la documentele care i-ar fi fost furnizate de un angajat al Băncii Sociale și care ar oferi informații despre tranzacțiile suspecte de la această bancă.

„Declarațiile lui Igor Dodon reprezintă deja obiect al urmăririi penale. Aceste două dosare sunt foarte complexe și noi verificăm foarte multe versiuni, inclusiv declarațiile lui Igor Dodon. Facem un apel ca declarațiile să nu fie făcute în public, dar prin demers oficial sau în fața organului de urmărire penală. Când se fac astfel de declarații, este foarte interesant să cunoaștem sursa. Poate sursa cunoaște mai multe decât dl. Dodon”, a declarat Zumbreanu.

Amintim că, la începutul lunii februarie, CNA a desfășurat 26 de percheziții în dosarul care ține de acordarea creditelor neperformante în valoare de peste 27,9 miliarde de lei de la Banca de Economii și Banca Socială.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md