03:51:46 26.04.2024
Stiri

Ce DISTRUGEM în organism când bem Coca-Cola?

Știri 17.07.2018 17:30 Vizualizări1916 Autor: Ziarul National
Ce DISTRUGEM în organism când bem Coca-Cola? sursa: google.ro


Din ce în ce mai mulți adepți ai băuturilor răcoritoare încep să se îndepărteze de obiceiul de a consuma aceste lichide nocive pentru organism.

În dorința de a alerta populația asupra efectelor nocive ale produselor coca-cola, un afiș onest face senzație pe plan mondial.

Fabio Pantoja din Nicaragua a reușit să comunice într-un limbaj care nu are nevoie de traducere, explicând prin desenul său care dintre organele umane sunt afectate de această băutură.

O imagine dură la prima vedere, dar foarte sinceră, dorind să tragă un semnal de alarmă într-un secol în care suntem amenințați de cea mai proastă nutriție posibilă, de la cea mai fragedă vârstă.

Prima rețetă Coca-Cola a fost inventată în Columbus, Georgia, de către John Stith Pemberton, băutură denumită inițial Pemberton’s French Wine Coca, în 1885. Rețeta, modificată puțin până în prezent conține, în cea mai mare parte, zahăr, la care se adaugă coloranți și alte uleiuri menite să păstreze gustul distinctiv și să creeze dependență.

Cât de nocivă este coca-cola?

O cercetare publicată în revista Respirology arată cum consumul constant de Coca-Cola este asociat cu diverse tulburări de respirație, inclusiv cu astmul și boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC). În plus, pierderea calciului din oase este un alt efect nedorit al băuturii răcoritoare și asta pentru că organismul uman folosește rezervele proprii pentru a face față atacului acidului fosforic și dioxidului de carbon în amestec cu apa din produs.

O dovadă a faptului că această băutura carbogazoasă nu ar trebui să se găsească în corpul uman este dată de eficiența pe care ea o are ca și detergent universal: îndepărtează petele de grăsime de pe haine și țesături; îndepărtează rugina, fiind suficientă ștergerea obiectului afectat cu o bucată de material sau un burete înmuiat în Coca-Cola; curăță petele de ulei, chiar și pe cele existente pe podeaua unui garaj; curăță tigăile arse, dacă acestea se vor lăsa în contact cu băutura, urmând apoi să fie clătite cu apă curată; curăță bornele bateriei și motorul mașinii; Coca-Cola dietetică înlătură vopseaua de păr etc.



Sursa: manager.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md