07:23:23 26.04.2024
Stiri

ASTĂZI // Meci DECISIV pentru FC Milsami: „Avem șansa de a scrie o nouă filă în istoria clubului”

Sport 28.07.2015 11:42 Vizualizări3289 Autor: Ziarul National
ASTĂZI // Meci DECISIV pentru FC Milsami: „Avem șansa de a scrie o nouă filă în istoria clubului”


Campioana R. Moldova, FC Milsami, este determinată să obțină victoria în meciul tur cu cei de la Skenderbeu (Albania) și astfel să aibă o opțiune importantă pentru calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, implicit în grupele Europa League. Antrenorul Iurie Osipenco dă asigurări că jucătorii săi înțeleg miza acestui meci de la Chișinău și vor să scrie o nouă filă în istoria de 10 ani a clubului din Orhei.

„Pot să vă spun că am așteptat cu mare nerăbdare acest meci cu albanezii. Ne vom strădui să prestăm un fotbal de calitate și să obținem un rezultat pozitiv înaintea returului de săptămâna viitoare. Nu va fi ușor, pentru că Skenderbeu este o echipă bună, dar pentru noi e important să marcăm cel puțin un gol și să nu încasăm nimic. Șansele de calificare sunt de 50/50 pentru ambele echipe. Adversarii noștri au o experiență mai bogată în preliminariile Ligii Campionilor, dar și noi am căpătat încredere după ce am eliminat bulgarii de la Ludogoreț”, a declarat Osipenco.

Tehnicianul regretă că nu va putea miza în acest meci pe serviciile lui Romeo Surdu, dar spune că jucătorii pe care îi are în lot vor încerca să facă în așa fel, încât să nu fie resimțită absența fotbalistului. „Sperăm că Romeo se va reface complet pentru returul de peste o săptămână. Așa cum am mai spus, jocul echipei noastre nu stă într-un jucător, fie el și Romeo Surdu. Pentru mine e important că jucătorii mei rămân concentrați și foarte determinați pentru acest meci. Toți înțeleg că avem o șansă imensă de a scrie o nouă filă în istoria clubului”.

Chiar dacă afirmă că fotbaliștii săi sunt determinați înaintea confruntării cu Skenderbeu, Iurie Osipenco recunoaște că i-a fost foarte greu să le explice jucătorilor că Skenderbeu poate fi o echipă mult mai periculoasă decât Ludogoreț.

„Presiunea e într-adevăr foarte mare. O situație asemănătoare a fost atestată și pe finalul campionatului trecut. Eram lideri și nu trebuia să pierdem niciun meci, iar tensiunea și-a spus până la urmă cuvântul. Eu le-am spus acum că nu trebuie să se gândească la rezultat, dar să-și vadă de joc. Dacă vor proceda anume așa, atunci vom obține rezultatul scontat”, a mai adăugat Osipenco, care așteaptă ca la stadion să vină cel puțin 7 000 de suporteri.

Meciul dintre FC Milsami și Skenderbeu va avea loc începând cu ora 20.00, pe stadionul „Zimbru”. Echipa care se va califica în play-off-ul Ligii Campionilor, acolo unde va întâlni un adversar puternic, își asigură prezența în grupele Europa League.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md