10:18:38 26.04.2024
Stiri

Un fost ministru îi arată din deget lui Filip: „Cineva toarnă intenționat lumină proastă peste UE. Opriți-vă!”

Politică 06.07.2018 16:13 Vizualizări6534 Autor: Ziarul National
Un fost ministru îi arată din deget lui Filip: „Cineva toarnă intenționat lumină proastă peste UE. Opriți-vă!”


Banii din asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro, suspendată de UE, nu aveau o destinație concretă, așa cum a declarat astăzi premierul Pavel Filip.

Cel puțin, așa susține fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruță, care a comentat declarația premierului, potrivit căreia „banii din asistenţa macrofinanciară erau destinaţi pentru alimentaţia copiilor din şcoli şi grădiniţe şi pentru salariile celor din educaţie”.

„Banii din asistența macrofinanciară NU au o destinație concretă, pe domenii! Banii din asistenșa macrofinanciară sunt pentru finanțarea generală a bugetului, iar prioritățile cheluielilor bugetare sunt stabilite prin legea bugetară anuală! Cineva s-a apucat să ardp podurile dupa sine? Cineva intenționat toarnă lumină proastă peste UE. Opriti-vă!”, a declarat Veaceslav Negruță.

Amintim că astăzi, după o ședință la Partidul Democrat, premierul Pavel Filip a spus că decizia de ieri a Parlamentului European, prin care se cere suspendarea finanțării europene a R. Moldova, „nu va afecta financiar sau economic activitatea Guvernului, deoarece creșterile economice pe care le-am înregistrat ne permit sa finalizam proiectele în derulare și chiar să lansăm noi proiecte”.

„Banii care urmau să ajungă în R. Moldova din partea UE, e vorba de 34 de milioane de euro, erau destinați pentru îmbunătățirea alimentației copiilor din grădinițe și școli, precum și pentru majorarea salariilor cadrelor didactice. Dar noi vom acumula mai multe resurse la buget și vom face asta din sursele proprii”, a declarat Pavel Filip..


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md